Trådlöst nätverk....

.... skulle vara så lätt att koppla in, men tji fick jag. Han i dataaffären sa att han förberett allt, det skulle bara vara att koppla ihop modem med dator och router. Säkert. Inte fungerade det. Ringde lite lätt irriterad till affären i dag och han sa jag skulle kolla upp om det fanns en router i modemet. Hittade givetvis inte manualen och modemet är så gammalt så jag hittade ingen manual på nätet heller. Ringde Telia, det var en kö på 45 minuter, jag fick glatt sitta där i kön. Det fanns heller ingen router i vårt modem så nu får jag vänta till måndag för att prata med datagubben.

I dag har vi varit i Kalmar och shoppat lite grann och handlat mat på Citygross. Jag trodd inte att vi skulle komma iväg då Alma spydde i gårkväll, hon klagade på ont i magen en timme och sedan spydde hon och sedan var hon bra. I dag har hon ätit som vanligt och är precis som hon brukar.

Vi köpte en ny dvd-spelare i dag så nu kan vi se våra brännda filmer, kul att kunna ladda ner lite filmer som man kan glo när barnen lagt sig.

I kväll ska vi äta entrecote och dricka vin, ska bli gutt!!!

Datastrul

Jag har inte skrivit på ett par dagar, har haft fullt upp men har även haft datastrul. Något är fortfarande konstigt för bilden på datorn är för bred och alla människor blir tjocka. Har ändå ändrat inställningarna som han i dataaffären sa men den är inte ok.

Jag var och beställde en ny bärbar dator som vi får hämta i morgon, ska även ska trådlöst nätverk, Andreas hoppas att det ska fungera ute i ladugården. Andreas tyckte det var onödigt med en bärbar dator men jag ville ha en och då är det bara för Andreas att betala. Vad hemsk jag är.....

I tisdags var vi i Hagaby och hälsade på Almas kompis Evelina med familj. Det var trevligt att det äntligen blev av.

I går var vi på BVC, Ester fick 2 sprutor. Det gick bra, hon blev bara lite ledsen men det gick över jättefort. Hon har fortfarande inte fått några biverkningar. Hon vägde 7,6 kg och var 70 cm lång. När Alma var 5 månader vägde hon 8,9 kg och var 71 cm lång. Alma var mycket stadigare än Ester vid den åldern, kanske för att hon var så stor.

I dag har jag och Ester varit ute och gått, det blev en tidig promenad då hon vaknade 05.30 ovh var trött redan vi 8.30.
Just nu sover hon i sitt babygym. När Alma kommer hem går vi nog ut en stund. I kväll blir det promenad med Carita, ska bli trevligt med lite sällskap i kväll. Har gått själv nu ett par dagar och det är rätt trist.

I morgon ska bilen besiktas och jag ska till tandläkaren. Denna veckan har vi haft något varje dag som ska göras, ska bli skönt när väl fredagskvällen infinner sig. Hoppas vi kan flytta datagrejerna i helgen.


Ester helt utslagen, det var länge sedan hon somnade på golvet

Bakdag

I dag har vi bakat bullar, kärleksmums och kolasnittar. Frysen var tom men nu finns det lite godsaker igen.
Annars har det inte hänt så mycket, gått och plockat lite efter barnen och Andreas, vikt lite tvätt samt tvättat Almas dagis ytterkläder.

I eftermiddags var jag, Alma och Ester ute och gick, eller Alma cyklade. Hon har ju fått se på Lotta på Bråkmakaregatan, nu när Emil filmerna är bort, och hon cyklar ju så då skulle Alma till promt ta fram sin cykel.

Vi hälsade på Carina en snabbis, nu har dom inte många dagar kvar i huset. Kommer kännas lite konstigt att inte ha dom som grannar längre. Men det blir trevligt med nya grannar, snart kanske Alma och Oliver kan börja leka.

I kväll får jag gå på promenad själv, så den blir nog inte så lång eftersom som jag inte gillar att gå där det inte finns lampor.

  
Alma älskar att baka och degen tycker hon är god men några små minibullar blev det.


Sötnosarna i badet


Ester i "superdupermaskinen"


Alma spelar Domino

Uppe med tuppen

Ester vaknade tidigt i dag, strax efter 6 men hon har sovit bra i natt. Det finns inte så mycket att göra så här tidigt så jag tänkte att jag sätter mig framför datorn.

I går råkade Andreas radera alla Emil filmerna jag spelat in på digitalboxern, så Alma är inte så glad.  Jag får ladda ner några nya filmer till henne i dag då dessa inte går längre på tv.

I går var vi på kalas i Mörbylånga och Emilia hjälpte mig med min blogg så nu ser den lite annorlunda ut, tack snälla Emilia för hjälpen. Hon lärde mig även lite andra bra grejer. Mamma hade lagat jättegod mat, synd att jag inte kunde äta av alla godsakerna.

I dag ska vi försöka flytta datagrejerna till sitt nya rum så vi kan börja göra i ordning Almas rum snart. Annars blir det nog en ganska lugn dag, vädret verkar inte så roligt heller men man kan hoppas det blir bättre när det ljusnar.

I kväll blir det promenad med Carita, ev tar jag och Ester en liten på förmiddagen.

Jag börjar bli hungrig, får väl gå och koka min havregrynsgröt.


Länge leve Emil

Emil i Lönneberga - Grisevisan Emil I Lönneberga - Bom-Sicka-Bom Emil I Lönneberga - Hujedamej Sånt Barn Han Var

Äntligen fredag

Sitter framför datorn med ett glas vin, barnen sover och Andreas är på bystämma. Jag njuter av tystnaden.

När Alma hade åkt till dagis tog jag och Ester en låååååång promenad på 1,40 minuter, vi gick nog ungefär 1 mil. Det var blåsigt men det kändes så skönt när vi väl var hemma igen.

Jag hämtade Alma på dagis och sedan åkte vi till Färjestaden där vi skulle träffa morfar som skulle leverera en smörgåstårta till mig som Andreas ska ha med sig på bystämman. Vi gick en runda på köpstan också, Alma var hungrig så vi tog en fika. Jag tog en kaffe och Alma tog en macka och en chokladboll. Precis när jag skulle börja njuta av kaffet efter att Ester fått mat blev Alma kissnödig så det var bara att konka med barn och väska till toaletten. Väl tillbaka vid bordet för att dricka mitt fesljumna kaffe blir hon bajsnödig. Ännu en gång fick jag konka med barn och väska till toaletten och sedan var kaffet kallt. Men Alma hade ju fått alla sina behov tillfredställda och det var väl det viktigaste.

Jag shoppade ett par Eccoskor, har ett par sedan tidigare men de börjar bli så slitna och jag bara älskar dom skorna, hoppas aldrig att de utgår ur sortimentet.

ULTRA TERRAIN 1.1
Såhär ser skorna ut, kan varmt rekommendera dessa, man får aldrig skoskav av dom.

Fick inte mycket pengar från FK denna månaden så jag måste försöka hushålla med pengarna, det började ju inte så bra i dag.

I morgon ska vi till mormor och morfar i Mörbylånga, vi ska fira lillasyster Emilia som fyller år den 27:e så i morgon blir det nog inget skrivet.



Alma och Ester lika gamla


Lika gamla här med


Trevlig helg!




 


Älskade barn


Mina älskade barn, kanske inte den bästa bilden, men jag älskar er ändå. Vad hade mitt liv varit utan er - ingenting.
I bland får jag påminna mig själv om hur bra jag har det, två friska barn och en man som älskar mig och jag honom förstås. Ofta tar jag bara saker förgivet så ibland är det nog bra att tänka efter lite.

Alma tycker att jag inte riktigt har tid med henne och det stämmer men tar jag mig tid, nej faktiskt inte. För när jag egentligen kan vara med henne göra jag annat som städning, tvätt, matlagning och andra nödvändiga saker. Men är vissa saker så nödvändiga, de senaste dagarna har jag insett att tiden går så fort och barnen är snart stora så jag ska verkligen försöka göra saker med dom istället för tråkig städning, skiten finns ju kvar med det gör ju inte barnen, dom blir snart tonåringar och då vill dom inte vara med sina föräldrar.

Jag insåg i dag vad lite som behövs för att Alma ska bli glad. Gymnastiken på hennes dagis har varit nämligen varit inställd i några veckor så jag frågade henne i eftermiddags om hon ville gympa med mig i salen. Hon blev jätteglad, vi satte på hög musik och hon försökte verkligen göra rörelserna som jag gjorde, vi hade jätteroligt.
Efter det har hon varit jättelugn och lekt med sina dockor, inget tjafs alls som det brukar när jag inte har tid med henne.

Alma vill så gärna åka till Mc Donalds, vi fick hem en Happy Meal låda med posten och hon går runt med denna låda varje dag och frågar om vi ska åka dit. Jag ska försöka åka själv med henne till Kalmar någon dag så vi kan få ett par timmar själva tillsammans och shoppa och äta på Mc Donalds.

Alma och pappa, tro jag det














Tradera

I dag har jag haft en Tradera dag, lagt massor av bud på saker till mig och barnen. Det är farligt när jag väl kommer i gång. Fick i dag med posten en Polarn o Pyret jacka till Alma, det är lika spännande varje gång och se om varorna kommer fram, men än så länge har jag fått alla mina varor.

I morse var jag på Citygross och storhandlade för 1500:- så nu behöver vi nog inte handla på 2 veckor. Det blir alltid mycket pengar dom veckor man köper blöjor och välling. Det var så skönt att åka och handla utan barn, jag bara gick och njöt. Köpte varsin semla till Alma och Andreas, dom blev jätteglada. Själv fick jag äta en apelsin

Barnen är fortfarande förkylda men ändå pigga och glada. Hoppas jag slipper bli sjuk denna omgången.

 I kväll ska Andreas har LRF möte hemma hos oss, så jag måste stå med frallor och fika. Bakade en morotskaka i går kväll när jag kom hem från promenaden, det är jobbigt att baka kakor som man verkligen älskar. Jag kunde riktigt känna smaken i munnen hur god den var, men jag måste hålla mig i från godsaker ett par månader till.

Promenaden blir lite senare i kväll eftersom jag ska lägga båda barnen innan jag kan komma i väg. Hoppas inte det är lika snorhalt som det var i går.

Hoppas jag får sova lite bättre i natt, Ester vaknar lite oftare när hon är förkyld. Hon vakande första gången strax innan midnatt och sedan vaknade hon vid 3.30 och var jätte täppt så det var bara upp och suga näsan och mer näsdroppar. Men när vi skulle lägga oss igen hade väl hon blivit så vaken så hon hade ingen lust att sova. Hon somnade strax efter 5 och sov bara drygt en timme. Men jag knölade ner henne i min säng och hon somnade om en stund till. Jag han väl inte somna men jag gör allt för att slippa gå ur sängen.


Ester äter på sin lekfilt undertiden jag skriver

Förkylningstid

Nu är barnen förkylda igen, men det hör väl årstiden till. Skönt att dom blir det samtidigt.
I dag har vi inte gjort någonting, jag har fortfarande pyjamas på mig fast klockan är 17:38. Alma har endast trosor, så har hon gått hela dagen.
Tur jag ska ut på promenad i kväll så jag får lite luft.

Kalaset i går var bra, fick god mat som vanligt. Alma var jättesur när vi skulle åka hem, hon ville vara kvar och leka.

Hoppas inte hon blir sämre utan kan gå till dagis på onsdag, hon behöver verkligen komma iväg.
Alma har blivit bjuden på 4 årskalas hos Agnes, hon vill väldigt gärna gå men hon vill att jag ska följa med.

Jag har fått tag på en "nasse" till Alma, det är hennes snuttefilt. Hon har zebran från Teddykompaniet och den har utgått.
Den är visserligen begagnad men det ska bli skönt att få en reserv.

Nu ska jag gå och äta min vikt väktarmacka.

Utrensningsdag

Gud vad vi har varit duktiga i dag, Andreas har rensat ur rummet som vi ska ha till arbetsrum och jag har städat toaletten, köket, matrummet samt sovrum. Bytt lakan i sängarna och tagit bort alla julsakerna utom granen som står så grön och grann i stugan.
Känns så skönt att vi snart kan börja greja med Almas nya rum.

I går var vi på fest i Boulehallen i Tjusby, gott och trevligt. Barnen var superduktiga, det fanns några andra barn Alma kunde leka med. Alma fick ett bouleklot i huvudet men det var hon själv som kastade upp det i luften, tur att ingen annan kastat det för då hade jag blivit skit sur. Kloten väger 7 hg så det kändes nog lite i hennes stackars huvud.
Ester satt bara och skrattade i mitt knä och pratade med alla som kom fram till henne, raka motsatsen till Alma när hon var liten.

I eftermiddag ska jag och barnen på kalas till Pauline, både hon och Oskar har fyllt år.
I kväll blir det nog en kvällspromenad, har ätit lite för mycket denna helg.

Alma ligger och sover framför TV:n, trött i dag eftersom hon kom i säng lite senare i går.
Önskar jag också kunde få vila en stund men det får jag väl göra när jag bli gammal.



Alma vid frukostbordet


Ester vid frukostbordet


Sovande Alma



Min älskade familj

I dag har jag hälsat på syster Anna i Mörbylånga, vi började med en promenad i vintervädret.
Till lunch serverade hon kroppkakar som hon gjort på morgon (skojar bara, hon hade köpt dem) men dom var jättegoda.
Hennes Adam är lite som Alma, han säger med jämna mellanrum "jag är hungrig mamma". Skönt att man inte är ensam om att ha ett hungrigt barn.

Annars har det inte hänt så mycket i dag, jag har varit ganska pigg för Ester har sovit så bra i natt. Hon sov från 19-02.40 fick mat och somnade om till 06.40 fick lite mat igen så vi steg inte upp förens efter 7, nästan som sovmorgon.

Jag kan vara så arg och irriterad på både man och barn, men när jag tänker efter inser jag hur mycket jag älskar dom. Dom betyder mest i hela världen och i dag visade Andreas och Alma sin uppskattning genom att köpa 10 röda rosor till mig. Gud vad jag blev glad, det är inte varje dag Andreas åker till blomaffären och köper blommor till sin fru.
Då gick mina tankar till Helen Sjöholms sång:

Du är min man o' jag vet du gör så gott du kan.
Fast du inte tycker att du räcker till, men du får tycka vad du vill.
Jag älskar dig, o' jag ber du måste tro på mig.
Det betyder allt att vi två har varan', du är min man.

Nu ska jag dricka ett glas rött vin, ska bli så gott.


Alma har gjort sig dagisfin


Mina vackra rosor


Ester i pyjamas


Andreas & Alma läser godnattsaga

       
Ester med skorv och hår      Ester utan skorv och inget hår


Sömnbrist och håravfall

Denna natt, jag var så glad när det blev morgon. Ester vaknade vid 00 och tänkte inte somna om, vid 01.30 gav jag henne mat och då somnade hon rätt omgående. Vid 02.30 vaknar jag av Alma som säger det svider på hennes rygg och att hon är alldeles blöt. Å nej tänkte jag hon har spytt, men det visade sig att Andreas inte satt på henne någon blöja i gårkväll så hon hade kissat på sig i sömnen och det hade väl börjat svida på hennes rygg av det.
Ester sov fram till Andreas väckarklocka ringde, knölade i henne en flaska och hon somnade om ca 1,5 tim till. Vad gör man inte för att få ligga så länge som möjligt i sängen.

Jag lämnade Alma på dagis i dag eftersom jag skulle till Kalmar och handla lite presenter och blommor till köksfönstret.
Vi var hemma vid lunchtid igen. Ester mumsade glatt i sig morot och potatiaspurè.

Jag och Pauline var ju i simhallen i går och det var skönt att simma, bubbla och basta. Det hade gått super för Andreas, förutom att han glömt blöjan då.

Ester har sovit ute i 1,5 tim i stilla snöfall och under tiden har Alma och jag grejat på hennes rum.
Nu är hon ute med Andreas hos djuren.

I kväll ska Andreas på bandy så det blir sen promenad i dag.

Esters hår håller på att ge sig, hon har fläckvis håravfall stackarn. Hon kommer bli en flintis snart.


Sötnosen äter glas efter dagis


Esters håravfall


Ester med spy i mungipan

Bokförings & Irene Hussdag

Hela förmiddagen satt jag med bokföringen och efter det slukade jag 2 Hussfilmer, Tatuerad Torso samt Guldkalven. Dom är så himla bra, Nattvakten har nog varit läskigast.

Det är så skönt att ha bokföringen färdig för den här månaden.
Efter filmerna gick jag och Ester ut på långpromend, 8 km. Farmor hämtade Alma från dagis så jag fick en ledig eftermiddag.

Nu sitter jag här, ska strax gå och raka benen eftersom jag ska till simhallen i kväll.
Ska bli skönt att simma, bubbla och basta. Hoppas det går bra för Andreas med barnen.


Ester med sin flaska


Ingen ordning på allting

Usch, har suttit vid skrivbordet i snart 2 timmar och rensat och kastat papper, förberett bokföringen som jag måste sitta med i morgon. Mitt skrivbord kändes verkligen som Pippi Långstrump sa en gång "ingen ordning på allting".
Men nu syns skrivbordet igen, visste knappt hur det såg ut längre, det var ju riktigt snyggt.

Vad har vi gjort i dag då, jo vi steg upp kl:07 och började röja upp lite i köket då ingen orkade det i går kväll.
Alma vill ha tusen saker till frukost men när hon väl sätter sig vid bordet ska hon inte ha någonting, hon vill titta på Emil i Lönnebega. Här börjar vårt första bråk, jag som tänker varje morgon "vi ska inte börja morgonen med bråk" men av någon anledning går det bara inte.

Sen rullar det på, Ester och jag går vår promenad. Blir ingen kvällspromenad i dag då Carita inte kunde.
När vi kommer tillbaka fortsätter Ester att sova och Alma är med Andreas så jag passar på att städa bort julen. När jag håller på och ta ner stjärnorna i fönstret kommer Alma in och blir helt hysterisk för att jag tarbort julsakerna. Försöker förklara att julen är över men det vill hon inte lyssna på. Sen börjar hon tjata om Emil. När Ester vaknar åker vill Borgholmf ör att köpa nya lampor till salen, jättefina. Så här ser dom ut.


Men när jag kommer hem och tror att jag fått 2 svart lampor, så trodde jag fel. Ja, skärmarna var svarta
men den ena foten är vit och den andra svart, så någonstans måste det blivit fel. Så i morgon får jag väl bege mig till Borgholm igen.

Efter middagen skulle Alma vila i soffan, hon vilar middag där nu mera, och se på Emil förstås.
Det som är dumt är att hon lär sig massa dumma ord. I går sa hon "mamma du är en skitstövel" hur kul är det att höra när man inte gjort något. I dag sa hon " om du kommer in i snickeboa så skjuter jag dig, pang pang"

I kväll har jag kokat kött som vi ska ha till köttsoppan i morgon, jag har aldrig gjort köttsoppa förut men det ska nog bli bra.

Nu ska jag nog gå och sätta mig i soffan en stund innan jag ska krypa till kojs.

Godnatt!


Försökte ta en bild på barnen men det är inte lätt att få en bra bild.

Citygross

I dag har vi varit och storhandlat på Citygross, så nu ska vi nog klara oss minst en vecka. Vi har köpt massor av kött. Alma fick spelet och skulle promt åka i en bilkundvagn, som tur väl var var Andreas med så han kunde köra Alma i den och jag och Ester kunde köra den stora vagnen.

När vi kom hem stekte vi biffar, det var jättegott.

I eftermiddags har vi varit hos Carina och Lars och kollat på när Carina packar ner allt porslin, dom ska flytta i slutet av januari. Ester stod ute och sov hela tiden, dvs 2 timmar utan vaggning, helt otroligt.

Annars har det inte hänt så mycket i dag. Ester tragglar på med sitt potatismos och Alma tjurar och sätter sig på tvären hela tiden. Hon är konstant hungrig, hon har hunnit med 2 middagar och en fika.

I kväll ska jag och Carita ut och gå, hoppas det slutat blåsa.

Nu ska jag gå och förbereda lite kvällsmat.

Trött.....

Gårdagen blev lyckad, det var varmt och skönt i bastun men snön var lite hård att rulla sig i.
Det var kallt men mysigt att grilla mitt i vintern. Vi kom ju i säng betydligt senare än vanligt och Ester började strula strax innan 02 så jag är trött i dag. Blir läggdax efter kvällspromenaden. 

Ester, Sigge och jag var på förmiddagspromenad i blåsten men det är skönt när man kommer hem.

Alma har varit urjobbig i flera dagar, jag vet inte riktigt vad vi ska göra med henne. Hon lyssnar inte för fem öre vad man säger till henne och bara bråkar och slåss.

Ester börjar bli duktig på att äta potatis, visst sprutar hon lite men sväljer en hel del också.

Farmor och Gustav har varit här och fikat med överbliven blåbärspaj.

Nu ska jag kolla på Emil........


Bastun utifrån


Mats och Andreas




Alma äter blåbär


Ester med dockmössa på huvudet


Ester äter potatis

Tandläkarbesök

I dag har jag varit hos tandläkaren, har inte varit där på 1,5 år. Det var en pina, jag har fortfarande ont i mina tänder och tandkött efter någon lasermaskin hon kört runt med i munnen. Hon började med att ta lite bilder och sedan skulle hon visa mig med på en skäm, såg ut som jag hade hästtänder, dom var ju helt enorma. Jag tycker jag har stora tänder i vanliga fall men att se sina tänder uppförstorade på en dataskärm var inte roligt. Hon hittade ett hål som jag ska laga i slutet på januari.  Men lite puckad var hon för när jag hade hela munnen full av grejer börjar hon och prata med mig, hur lätt är det att svara?! Jag försökte gurgla fram några ord som hon ändå inte förstod, så hon ställde inga mer frågor.

Annars har vi inte gjort så mycket i dag, Ester och jag gick en promenad på förmiddagen. Det var blött och en massa drivor med snö så det var ingen rolig promenad. Alma har varit på dagis och det hade varit bra, hon hade bara kommit ihop sig med Ida en gång i dag så det var ju bra.

Snart är det kväll och vi ska som vanligt ha hamburgare, jag får äta någon light version.

I morgon kommer Mats och Pauline, vi ska basta i vår trädgård, det är en flyttbar som man eldar upp värmen i. Ska bli skönt synd att snön har försvunnit. Vi ska grilla fläskfile ute, ska bli gott med grillat igen.

Jag önska alla en trevlig helg!

Shopping dag

I dag har familjen Folkesson shoppat vill jag säga. Jag har köpt koppar till min servis, måsen, svin dyr. Köpte även en kopp till Ester, hon fick julklappspengar av moster Emilia. Jag har köpt en tallrik till moster Anna, då min dotter på julafton hade sönder en mattallrik. Jag var även på Ikea, Hemtex och Netonnet. Jag avslutade min shopping dag hos mamma, hon bjöd på middag på sjukhuset, hon jobbar där så hon är inte inlagd. Jag blev supernöjd med mitt nya tangentbord, det är en fröjd att skriva nu.

Andreas var i Växjö och handlade, han köpte en rundballspress för 100 000:- och på hemvägen köpte han den efterlängtade ytterdörren så snart kan vi både stänga dörren och låsa den.

Almas första dag på dagis var jättebra, tjejerna hade åkt pulka i flera timmar. När vi kom hem började tjatat, jag är hungrig, så Alma har ätit hela eftermiddagen och avslutade kvällen med en flaska välling.

Nu är det lungt i huset, barnen sover och Andreas är på möte. Vid 20 ska jag se Irene Huss, svensk kriminaldrama, filmerna sänds på canal+ varje kväll, de är jättebra tycker jag.


Alma i sin nya morgonrock som jag köpte på Hemtex


Ester kan hålla flaskan själv


Så blev den omklädda pallen

Återbesök på BVC

I dag var vi på BVC igen för att kolla om Ester gått upp i vikt, det hade hon. Så nu väger Ester 7055g och är 67,5 cm, i dag blev hon godkänd.

I går var vi och kollade ut en ny ytterdörr på Bauhaus, Andreas ska hämta den i morgon sen återstår det att se hur lång tid det kommer att ta innan den är på plats. Var även i på skodej och köpte ett par snowjogging, så jag är tillbaka på 80-talet igen.

Det gick superbra med broddarna, det kan jag varmt rekommendera.

I morgon ska jag och Ester till Kalmar och shoppa medans Alma är på förskolan. Jag vill säga dagis men det gillar de inte på förskolan. Hoppas det kommer gå bra för henne fast hennes favvo fröken har slutat.
Måste köpa ett nytt tangetbord på Netonnet då vissa knappar inte fungerar på mitt gamla, håller på att bli tokig när jag skriver.

Har rensat bland mina kläder i eftermiddags, blev en stor sopsäck full.

Att hålla igen på godsaker går bra, än så länge. Är ute och går varenda kväll men har inte riktigt kommit igång i mitt hemmagym. Jag har en crosstainer samt en maskin jag köpt från TV-shop, skäms nästa att säga det. Den heter Magic leg, man ska tydligen få snygga ben. Jag hoppas verkligen den fungerar.


Alma äter skorpa


Ester i famnen hos sin far


Ester har fått en docka av Alma

Tantvarning

I dag har jag köpt broddar, fick genast höra av Andreas kusin att det var tantvarning på det, men jag struntar i det. I kväll ska dom invigas. Alma fick sin pulka och hos tandläkaren gick det bra, men Andreas hade tydligen fått muta henne med godis för att hon överhuvudtaget skulle gå in genom dörren.

Jag och Ester tog en härlig förmiddagspromenad med Sigge, han har fått en nosgrimma som vi också ska inviga i kväll.

i dag stekte jag raggmunk till lunch, jättegott men det luktar stekos i hela huset och jag känner att mitt hår också stinker raggmunk. Får nog bli en dusch i kväll.

I eftermiddag har vi varit ute och åkt pulka, jag var tvungen att prova jag också. Andreas har gjort en lagom liten backe utanför ladugården.

Ester är gnällig i dag så jag får nog gå och underhålla henne lite.


Alma med sin nasse


Alma med sin nya pulka




Pappa ville också prova


Majsåkern


Slutligen en bild på Ester

Vinterväder

Snön ligger fortfarande kvar, härligt. Måste köpa köpa en pulka till Alma, det får väl bli i morgon när hon ska till tandläkaren. Vi kan ju hoppas att hon gapar.

I dag har vi firat Andreas igen, men i dag är den riktiga födelsedagen.

Jag och Ester har varit ute och gått i det härliga vädret, tvingade Andreas att skotta hela Jarlsgatan så jag kunde ta mig fram. Sigge var med på promenaden men jag såg inte så mycket av honom för han jagade fåglar och kaniner hela tiden. Men han var helt slut när vi kom hem så han behöver nog inte mer motion i dag.

I kväll ska vi på 2-årskalas till Ebba, barnens kusin i Mörby. Alma har längtat hela dagen och snart ska vi äntligen åka. Just nu tittar hon på Pippi för att få tiden att gå och jag lite lugn och ro.

Ester tog nappflaskan med ersättning i går, äntligen efter allt tragglande. Eftersom hon inte kan koncentrera sig på ammningen längre blir det nog så att jag kommer trappa ner. Nu när jag vant mig vid tanken ska det faktiskt bli ganska skönt. Det är ju ändå för hennes bästa som hon får ersättning eftersom hon inte får i sig tillräckligt genom ammningen.

Lite bilder från dagen


Ester


Almis som kollar på Pippi


Vår ladugård


Vårt hus


37 årskalas...........

Tänk att min man är 37 år gammal, han var 24 år när vi träffades, det är inte klokt vad tiden går fort.
Bjudningen blev lyckad, bjöd på Slottsstek och tårta. Eftersom många i familjen håller igen så blev det ingen efterrätt.

I dag kom snön, vi kan ju hoppas att den ligger kvar tills i morgon.

I morgon ska vi ha fikakalas med Andreas föräldrar och hans kusin Anders kommer också.

Hela förmiddagen gick åt till att sanera bort den värsta skiten här i vårt hus, det var liksom inte i går dammsugaren användes. Han blir nog lika förvånad varje gång vi tar fram honom.

Nu har lugnet lagt sig i huset och gästerna har åkt hem. Alma sover i soffan med Pippi på högsta volym, försökte väcka henne men det gick inte.

Ester sitter i babysittern och bajsar, så jag får väl gå och byta på henne.



Andreas tårta, som jag har gjort med omsorg, Alma tycker det är viktigt att det är flaggor på


Andreas skär tårta


Familjen, fast jag saknade lillasyster Emilia

Vilken härlig dag

Jag fick sovmorgon, jo ni läste rätt. Ester sov till 8.10, hon har förstås haft 2 matpauser men det var roligt att få uppleva en sovmorgon då hon de senaste veckorna vaknat väldigt tidigt. Hon har i två nätter sovit i sin säng hela natten.

Alma viskade vid 7.30 att hennes kära nasse var borta men när jag lyfte på hennes täcke så låg han där, hon är så duktig på att ligga vaken i sängen tills jag vill gå upp.

Jag och Ester har varit och shoppat på Citygross, vi ska ha en liten bjudning i morgon för Andreas, han fyller år på söndag. Var inne på kupan i Kalmar och fyndade en liten pall för 30:- som jag ska klä om antingen i tyg eller fårskinn.

I eftermiddags var Alma och jag ute och lekte och Ester sov, det har varit härligt väder och -5 grader.

Jag har nu i kväll varit ute och gått med Carita, kallt men skönt.


Alma ute och leker


Sigge som äter äpple


Ester och Alma som kollar på Pippi


Min nya pall

Dagen efter.....

Nyårsaftonen blev väldigt lyckad, barnen var så duktiga, mina alltså. Alma märktes knappt och Ester stod och sov i farstun. Hon sov till vi kom hem 00.30 då fick hon mat och somnade om till 06.00 och sedan somnade hon om igen, ja man tror inte det är sant, och vaknade vid 08.10. Alma orkade vara vaken hela kvällen, men idag är hon jättegnällig, men hon var rädd för raketerna, eller kateterna som Anton sa.

Jag känner mig ganska så utvilade idag, jag och Ester ska strax ut och gå i det härliga vädret. Alma ligger och ser på Pippi, som vanligt. Andreas tar in foder åt djuren.

I kväll ska vi på 8-årskalas hos Clara, där blir det alltid massa godsaker att äta, typiskt när man ska börja sitt "nya liv".


Alma laddar upp med fil innan kalaset


Ester laddar upp genom att äta på fingrarna


Alma oxh Anton kollar på Nicke Nyfiken

RSS 2.0