Sommarväder

Vilket härligt väder vi har i dag, riktig sommarvärme.
I dag ahr vi varit med Andreas och hämtat kalvhyddor, kalvarna blir så fina när dom får bo i sådana hyddor.

I går hade vi ju kalas för Ester, hon förstod inte varför hela familjen kom in och sjöng för henne på morgon, hon blev nästan lite ledsen. Vi hade inte köpt så många presenter, vi har ju redan ganska mycket leksaker och så kommer hon väl få en del av släkten.

På förmiddagen kom kompisen Jack och fikade med sin mamma och pappa. På kvällen kom farmor, farfar, Carihna, Lars, Hans, Johan, Oliver och Emma. Ester fick många fina paket. Vi bjöd på pastagratäng och rosa bakelser.

På lördag kommer resten av släkten, hoppas på att vi kan sitta ute eftersom vi blir närmare 30 personer.










Jack och Ester


Den "vilda" bebisen, helt livsfarlig är hon, hon ställer sig upp hela tiden på stolen




Här är min fina 1-åring




Mina stora fina tjej

Det var lite bilder från gårdagen.

1 år av glädje

Kan inte fatta att min lilla fina skatt fyller 1 år i morgon, tänk att ett år går så fort. Hon är som en solstråle, hon har alltid ett leende på läpparna.



Här är hon min fina lilla nyfödda baby.

I dag har vi haft lite namnsdagsfika för mig, det är ju faktiskt Lovisa i dag. Jag bjöd in dagdrivarna här i byn.

Nu får jag besök!

Solliden

I dag har jag och min vän Pauline varit lite rojalistiska, säger man så, vi har nämligen varit på Solliden och vi hade tur. Vi såg Madeleine och Jonas, dom åkte i väg i en snygg volvo jeep och lite senare kom kungen och Silvia ut och hon vinkade till oss, men det var väl inte så konstigt för Pauline hon vinkade så glatt så Silvia tyckte väl att hon var tvungen.
Pauline började även prata med en vakt om Victoria och Daniel också var där men dom var i Stockholm. Sedan gick vi och fikade på Kaffetorpet, det var en mycket mysig förmiddag.

I kväll ska vi fira Julia, min syster dotter, som fyllde 15 år den 12/8, på min och Andreas bröllopsdag. Den firade vi genom att ta med barnen och äta mat på Borggrillen och mjukglass på Bem`s.

I gårkväll var vi i Äleklinta och åt Pizza, det var farmor och farfar som bjöd barnen med familjer, det var trevligt och gott. Till kaffet fick vi chokladbollar. Kvällen avslutade jag med en promenad, det behövdes efter allt jag ätit.

Ja, det var en sammanfattning av veckan som gått.



Kräftskiva

I kväll ska vi på årets första, det är byns sedvanliga kräftskiva. Nästa helg ska vi på två.
Men gott ska det bli, jag får ju ha alla kräftor för mig själv då Andreas inte äter några men jag tror det är för han tycker det är för jobbigt att skala dom men ingen blir gladare än jag för då får jag desto fler.

I dag har vi varit på stranden, där var det skönt för det fläktade i dag.

Annars har vi inte gjort något speciellt dom senaste dagarna, Alma börjar bli trött på att vara hemma hon vill att vi ska hitta på saker hela tiden. Hon har blivit en riktig retsticka som går och räcker ut tungan hela tiden och säger typ emot mig hela tiden så jag håller på att bli galen, vissa dagar känns det som jag bara skriker på henne hela tiden. Det tar jätte lång tid innan hon kan ta sig för något att göra, hon går bara efter mig hela tiden och tjatar. Tillhör kanske åldern, jag hoppas ju på det annars håller hon nog på att bli ett monster. Både jag och Alma längtar tills hon ska börja dagis igen.

I onsdags var vi och fikade i Krusenstiernska trädgården med mamma och gammelmormor, det är så himla mysigt där, en riktig oas. Kul att träffa gammelmormor för det blir ju inte så ofta man träffar henne.

Nu ska jag gå och göra en pastasallad som jag ska ha med mig i kväll.

Berör mig.......

Berör mig

Om jag är din baby- berör mig.
Jag behöver din beröring på så sätt du kanske aldrig förstår.
Tvätta mig, byt blöjor och mata mig inte bara utan vagga mig, pussa mitt ansikte och stryk min kropp.

Om jag är ditt barn- berör mig.
Även när jag är vrång och till och med förskjuter dig.
Ge inte upp, hitta vägar att fylla mina behov.
Din godnattkram hjälper mig till ljuvliga drömmar.
Din dagliga beröring berättar hur du verkligen känner.

Om jag är din tonåring- berör mig.
Tro inte att jag inte behöver känna att du bryr dig bara för att jag nästan är vuxen.
Jag behöver dina kärleksfulla armar, jag behöver din ömma röst.
När det stormar i livet har barnet i mig fortfarande behov.

Om jag är din vän- berör mig.
Inget visar att du tycker om mig som en varm kram.
En helande beröring när jag är nere betygar att jag är älskad.
Det försäkrar mig att jag inte är ensam.
Din beröring kan vara den enda jag får.

Om jag är din livspartner- berör mig.
Du kan tro att din passion är tillräcklig, men endast dina armar håller rädslan borta.
Jag behöver din mjuka tröstande beröring för att minnas att jag är älskad för den jag är.

Om jag är ditt vuxna barn- berör mig.
Även om jag har en egen familj att hålla om behöver jag fortfarande mammas eller pappas armar när jag är svag.
Som förälder själv är synvinkeln en annan, jag ser att uppskatta dig mer.

Om jag är din åldrande förälder- berör mig.
Så som jag berörde dig när du var mycket liten.
Håll min hand, sitt tätt intill mig, ge mig styrka och värm min kropp med din närhet.
Fast min hud är skrynklig älskar den att bli smekt.

Var inte rädd. Berör mig


Jag tycker om denna dikten, den är så tänkvärd och så sann.

Annars går livet sin gilla gång, vi är friska och det är viktigast.
Ester sover nu mera hela nätterna i sitt rum vilket är väldigt skönt. Alma sover däremot inte lika bra, tror hon vaknar av drömmar så dagarna med henne kan vara lite små gnälliga. Andreas har byggmöte av olika slag var och varannan dag så det går åt rätt mycket fikabröd. Måste baka en ny omgång med bullar.

Ester 1-årsdag närmar sig, jag har inte en aning om vad vi ska köpa till henne. Hoppas vi kan fira hennes födelsedag utomhus, vi andra i familjen fyller på den tiden av året då man får fira inomhus.

I går var jag och Pauline i kalmar och shoppade, det är ju rea i alla affärer. Men jag hittade inte så mycket men Pauline handlade desto mer. Vi åt super god lunchbuffe på Zorbas, den kan jag verkligen rekommendera.

I dag fyller barnens syssling Oliver 2 år, så jag kan passa på att säga grattis till honom. Kalaset skulle hållas på söndag. 

Nu måste jag gå och väcka Alma, hon fick lov att sova middag i dag för hon var så himla trött. 

Ledsamt

Jag blev så ledsen när jag läste min väns blogg i dag, hennes kära pappa har fått cancer. 
Jag kan väl inte riktigt förstå hur hon mår eftersom jag själv inte varit i den situationen, det är väl annars lätt att man säger att man förstår hur något känner.

Man får sig en tankeställare när något sådant händer, helt plötsligt känns damm, stökigt hus, tvätt helt oviktigt. Man ska vara glad varje dag man vaknar och är frisk och att alla i ens omgivning mår bra, det är det viktigaste.

Men när man väl drabbas av sjukdom och sorg, för det gör vi ju alla någongång här i livet, så tror jag att man ska vara öppna mot varandra och våga prata om tankar och visa sina känslor som för en del kan vara svårt, men gör man det tror jag att man bättre kan klara av situationen.

Kära M, jag lider med dig och din familj.

Städning

I dag har jag äntligen påbörjat min städning men det tråkiga är att där jag började dammsuga i morse är det redan smutsigt, antigen av grus eller så är det döda flugor. Jag är så trött på alla dessa flugor, så jag börjar faktiskt längta til hösten då dom börja försvinna, det är ingen idè att torka av några fönster eller fönsterhyllor för 3 timmar senare är dom ner skitade igen.

Mamma och pappa har varit på besök i dag, trevligt. Mamma hade med sig köttförslimpa som vi åt till middag. På eftermiddagen gjorde jag och mamma ett nytt försöka att besöka Antikengården och Majas loppis men båda var tyvärr stängda i dag också.

I gårkväll var vi ute och åt pizza på Lundgrens, dom har väldigt goda pizzor. Det är gott att äta varma pizzor, när man beställer hem så har dom ju hunnit svalna ganska mycket.

I kväll ska jag försöka komma ut och gå, jag har inte hunnit (eller orkat) gå dom senaste dagarna.

Tänk att det redan är augusti, snart är det dags för jobb och dagis, fast det ska bli ganska skönt med lite rutiner igen. Alma längar till förskolan, nu ska hon ju börja på stora avdelningen vilket hon verkligen ser fram emot.

Usch, nu är det massa flugor på mig så nu får jag nog gå på mördarjakt igen.


Ester äter gräs


Alma gungar och äter klubba

RSS 2.0