Midsommar, kolmården mm

Oj, nu var det länge sedan jag skrev. Midsommar har passerat och juni är redan påväg mot sitt slut. Turisterna börja invadera våran vackra ö, ockupera våra mataffärer, stoppa upp trafiken längs vägarna, ja jag ser inte mycket positivt med turisterna.

För vår del var det en lugn midsommar, vi firade med släkten i byn. På midsommardagen åt vi den sedvanliga pizzan på klinten i köpingsvik. Det var ganska lungt där, troligtvis för det begåtts ett knivmord där kvällen innan. Hemskt, hoppas dom hittar den skyldige.

På söndagen var vi i Mbla och firade Victoria, avslutade kvällen med grillat hos mamma och pappa.

I måndags vet jag inte riktigt vad jag gjorde, skulle packat inför resan men sköt upp det hela dagen.

I tisdags steg jag upp 03.50 och gick ut på promenad, väckte familjen 05.30 och vid 06.15 började vi vår bilfärd mot kolmården. Vi var framme vid 10-tiden. Ja, så rullade det på, vilket fall som helst så var det en trevlig semester.

I dag började vi dagen på Bvc, Ester var på 10 månaderskontroll, hon vägde 9,2 kg och var 76 cm lång.
Eftermiddagen spenderade jag och Ester tillsammans med mina systrar Anna och Emilia, Annas barn samt min pappa i Borgholm, vi kollade runt i affärerna men jag hittade inget speciellt.

I morgon ska jag och Alma på marknad i Algutsrum och på kvällen är det byfest.

Nu ska jag kolla på Kvarteret skatan.

Här kommer lite bilder från veckan som gått.


Adam, Almas kusin, och Alma


Mor och far


Ester tycker det är kul med datorer


Alma och Oliver (Almas syssling)


På midsommarafton åkte vi traktor och vagn till skogen för att plocka björkris till stången.


Alma, som står på det som ska bli stången


Björnen ville inte komma upp från vattnet


Jag fick också vara med på en bild


Dom fina delfinerna


Alma i lekrummet på Vildmarkshotellet


Ester i lekrummet


Alma snoppar jordgubbar, hon var en hejare på det, hon orkade rensa 4 l utan 15.

Städning

I dag har jag försökt städa lite, bytt lakan i sängarna och städat bakom och under sängen, men sedan avtog lusten och vi gick ut istället. Åkte till Strandtorp och köpte lite nya uteblommor.

Medans Alma åkte hackvagn med Andreas och Ester sov passade jag på att sola, men det var varmt så jag orkade inte så länge. Ester har börjat sova så bra i sin säng på dagarna, innan kunde hon bara sova ute men nu kan hon sova 2,5-3 timmar inne, hur skönt som helst.

I eftermiddags åkte vi till Borgholm och strosade lite på stan, köpte ett par eccosandaler på Nyströms.

Alma fick i lördags en växande dinosaurie men jag fattade inte vad man skulle göra med den men jag googlade lite om den och man skulle tydligen hälla vatten i ägget så skulle den kläckas efter 12-24 timmar så det ska bli spännande att se i morgon.


Så här ser dinosaurieägget ut nu

Ester har ju krypit ett tag nu och det börjar gå riktigt fort och nu har hon börjat krypa med saker i munnen så hon ser ut som en hund. Nu i kväll kom hon med Almas leksaksspruta.



I går eftermiddags kom mamma, pappa och Emilia och hälsade på. Pappa klippte gräset och mamma och Emilia hjälpte till med barnen. Till kvällsmat blev det grillad ryggbiff och fransyska. Alltid lika roligt när familjen kommer på besök, fast dom borde komma oftare.

I fredags var vi på Lammet och grisen, trevligt och gott. Min kära storasyster med man och barn var barnvakt åt våra små "änglar". Träffade Madeleine på Lammet, roligt att prata med henne, hoppas vi kan träffas snart.


Alma och Evelina, från maj -08


Så här tjock och fin var jag i juni förra året. Se så fint solen strålar på mig.


Så här liten var Alma förra året i juni, håret har verkligen växt på ett år.


Så här såg pappa Andreas ut i juni förra året, han ser likadan ut som vanligt fast han har fått några fler gråa hårstrån.


Här är liten nyfödd Ester, Andreas badar henne


Här ligger liten nyfödd Ester

Tiden går så fort, barnen är snart tonåringar om det ska gå i den här takten.

Nu ska jag ut och plantera mina blommor.

Sköna söndag

I dag har vi haft en skön dag hemma, skulle egentligen städat (som jag skulle gjort för flera dagar sedan) men orkade inte i dag heller. Började dagen med en rask promenad, det var skönt för det har inte blivit så mycket motion för min del dom senaste veckorna.

I eftermiddags var vi och hälsade på Karin från Stockholm, alltid lika trevligt att prata med henne. Sedan gick vi vidare till farmor och farfar och hälsade lite på dom. Alma och Ester lekte i deras sandlåda, Ester tycker det är jättespännande med sand.

I kväll grillade vi och vi kunde faktiskt sitta ute och äta.








Ester provar dockvagnen


Alma med sina simglasögon


Alma försöker hoppa rep (med sin simglasögon)


Alma med sin drake och enligt henne var man tvungen att ha simglasögon på sig

Lammet & grisen

I kväll ska det ätas, vi ska nämligen till Lammet & grisen, det ska bli så gott. Tur att man får äta kött och feta såser.

Tjejerna mår bättre, Ester har väl varit mest påverkad men i dag vill hon utforska världen igen. Hon håller på att få fler tänder, vilket märks tydligt nattetid då hon ligger och gnäller och gnager på sin napp.

Just nu står hon upp vid tvbänken, tänk att min lilla tjej har blivit så stor.

I gårkväll var och Pauline på Ikea och shoppade, skönt att åka uta barn så man kan gå och strosa i lugn och ro.
Tyckte inte jag handlade så mycket men det blev ganska dyrt ändå.

Jag kan inte riktigt fatta att det är midsommarafton om en vecka, känns som den ligger tidigt i år. Men midsommar blir lugn, vi ska hålla oss hemme i byn. Barnens kusin Victoria fyller den 20:e så det blir nog en tur till mörbylånga på dagen.

Hade planer på att städa huset men jag har ingen lust, när Ester ska sova ska jag nog kolla på sista avsnittet av Krig och Fred.

Astrid & Agnes

Eftersom Andreas körde ensilage när det var morsdag så fick jag ingen present men jag skulle få välja något i efterhand. Så i går när Alma och jag var i borgholm och handlade smet jag in på Smycka, Ljungströms, och där hittade jag en snygg ring från Astrid & Agnes. Jag har kollat på den förut men nu bestämde jag att det fick bli min present.
Så här ser den ut.


www.astrid-agnes.com/aacollection.asp

Natten har varit ganska orolig, jag och Ester var uppe vid  23, 02, 05 och vid 07 ville hon inte vara i sängen mer.
Men min nya diet gör mig faktiskt väldigt pigg ändå. Det är helt otroligt att man kan äta så mycket fett och ändå gå ner i vikt, tänk att kolhydrater kan ställa till med så mycket elände.

I eftermiddag ska jag på stundent i kalmar, min kusin Ida tar stundeten men jag åker själv eftersom barnen är förkylda. Men det ska bli ganska skönt med lite egen tid.

Nu ska nog jag och Ester gå och lägga oss en stund, Almis är på dagis.


Snor, snor, snor

jag tror jag blir galen på snor. Ester har varit fri från snor 1 vecka då börjar Alma snora och dagen efter börja Ester snora igen. Jag tror vi drabbats av snordjävulen. Man kan ju tycka att en förkylning inte är någonting och det är det väl egentligen inte men mina barn blir så extremt täppta i näsan så näsdroppar hjälper inte dom 3 första dagarna. Ester som sover lite halv dåligt i vanliga fall sover nu hel dåligt vilket innebär att jag heller inte få så många  timmars sömn. Alma har tjatat om näsdroppar varannan timme, hon kan ju inte lukta på sin nasse när hon är täppt säger hon. I natt höll jag på att bli galen på henne, supertäppt som hon var skulle hon ha nappen i munnen samt försöka lukta på sin gosse som är av ganska tjockt tyg, det blev ett sådant hemskt jobbigt ljud att ligga och lyssna på så öronpropparna åkte in.

Nu ligger jag och Ester i min säng, hon sover och jag bloggar. Det är så mysigt att ha henne brevid sig när hon ligger still och sover.

Nu ska jag nog också försöka vila.

Måndag igen

ännu en dag av kyla och regn, vart tog sommaren vägen?

Har varit en sväng på jobbet i dag för att fylla i en kompetensinventering, jag hade inte så mycket kompetens att tillföra men nu är den i fylld i allafall. Känslan att snart vara tillbaka igen ger mig ÅNGEST.

Gissa vem? Det var Alma på alla bilderna, dom är ganska lika men Alma är mycket "tjockare" än vad Ester är.

I kväll ska jag ta hand om min slakt, jag och Pauline ska dela på en 1/4 tjur/stut, ska bli skönt att få lite kött i frysen.

Nu ska jag gå och äta lunch!

Gissa vem?

Bild 1



Bild 2



Bild 3


Bild 4


Bild 5



Bild 6



Bild 7



Tiden går

fort, vilket är skönt just nu. Är ju själv med barnen hela dagarna och kvällarna nu i ensilagetider. Det börja kännas, nu längtar jag efter lite egen tid. Läggningen av barnen brukar vi ju hjälpas åt med men nu ska man även bada båda barnen och få dom i säng, det går ju men man är ju en vane människa.

Det händer inte så mycket intressant om dagarna, känns mest som jag ska förse karl med fika, mat etc.
Men Andreas hade tur som fick  sitt innan allt regn som kommit de 2 sista dagarna. Men nu ska det köras skit istället så jag ser honom inte mer för det.

I dag fyller barnens kusin Gustav 4 år, men kalaset blir på lördag. Vi var i kalmar i går och inhandlade en present och handlade massa mat.

Tycker inte det händer något med vikten så jag satt och googlade lite i måndags för att hitta några tips men det finns ju inga genv'ägar men jag läste lite om lchf, låg kolhydrat kost tillsammans med högt fett intag. När man läser om det verkar det ju helt sjukt att man ska moffa i sig massa fett man är ju van vid alla light produkter och så lite fett som möjligt. Har lite funderingar på att testa denna diet, jag har ju inte ätit super mycket kolhydrater se senaste månaderna men det finns ju verkligen i nästan allt som jag inte har tänkt på. Ska man följa lchf måste man läsa på alla produkter, de ska inte innehålla mer än 5 g kolhydrater/ 100g.

På fredag ska jag äntligen till frisören, har en jätte utväxt och slitna toppar, ska bli skönt att frächa till håret inför sommaren.

Nu ska jag se på barnmorskorna från Norge, jag älskar förlossningsprogram, kommer nog aldrig tröttna på dom. Jag får tårar i ögonen för varje barn som födds, man kan känna föräldrarnas glädje och jag blir så avundssjuk på den känslan för det är så underbart att få upp sitt nyfödda barn på bröstet.

Trevlig kväll!

RSS 2.0