Gott Nytt År

Då var det nyårsafton igen, känns inte som det var så länge sedan sist. I dag har vi mest slappat, självklart har jag förberett lite inför kvällens firande.

Andreas och Alma har åkt skridskor, premiär för Alma och man kan nog säga att hon ärvt mitt anlag för det här med skridskoåkning, dvs ingen känsla alls utan ligger mest som en liten "bambi" på isen. Vi har en jättefin is på vår nya bajsbrunn, eller det som ska bli bajsbrunn vill säga, än så länge är det bara ett stort hål i marken och där har det samlat en himla massa vatten efter snösmältningen och regnet som nu har blivit en tjock fin is. Men Andreas är super duktig så vi kan hoppas att Ester får ärva pappas talang.

2009 har varit ett ganska bra år, det har väl hänt mest trevliga saker i mitt liv. Det största händelsen för mig var nog att jag sa upp mig från mitt jobb och det känns som det bästa beslut jag tagit.

Nu ska jag gå och duscha och göra mig vacker, om det nu går.

Men jag vill önska alla ett gott nytt år!

Nu är glada julen....

slut slut slut. Ja, det känns ju som julen är slut när julafton är över men så är det ju egentligen inte. Men nu börjar jag tröttna på julsakerna men dom får väl vara kvar till knut.

Annars har julen varit riktigt bra, i år var vi ju hemma hos oss och det var väldigt skönt att vara på hemma plan. et var mycket god mat och många fina julklappar. Tack alla ni som var hos oss och gjorde julaftonen så bra.

På juldagen firade vi julafton hos barnens farmor och farfar, det var också jättemysigt med god mat och julklappar. Även på annandagen var vi hos farmor och farfar, då var det det årliga släktkalaset.

I går var jag och Pauline i kalmar och fyndade lite på rean och kvällen avslutade jag och Alma med att gå på julfest i Gärdslösa, mycket trevligt. Barnen sprang och dom dansade och sedan kom förstås tomten med lite godsaker.

I dag har jag och Ester varit i Borgholm och inhandlat det sista inför nyårsfirandet, i år ska vi vara hemma hos oss och det är ju ganska skönt att vara hemma så barnen kan sova när dom vill.

Ester har fått små blåsor på händerna, någon enstaka på foten och massor på skinkorna, googlade lite och det verkar som det kan vara höstblåsor. Har inte kollat i munnen på henne men hon åt inget vidare i går så det kanske kan bero på det. Hoppas inte hon får ont i alla fall, smittar tydligen lätt så är det höstblåsor får nog Alma det också snart.

Här kommer lite bilder från julen.

Vår gran med något sned topp
Vår julgran med något sned topp

Mamma och Ester
Mormor och Ester

Tomten
Tomten

Tomten, Adam och Alma
Tomten, Adam och Alma

Ester och morfar
Morfar och Ester

Alma och Ester
Alma och Ester

Ester

Alma hos farmor

Ester i en något förstor jacka
Ester i Almas skinnjacka

NU ska jag åka och hämta vår nya skrivare/fax/scanner, vår gamla har flippat ur totalt och vi kostar inte på den någon reparation då den är 5 år.

God Jul

Vill bara önska alla människor en riktigt god jul. Jag ska själv ha en mysig dag med hela familjen och vi ska vara hemma hos oss i år så det ska bli extra mysigt. Nu ska jag gå och göra barnen jul fina!

Granhuggning

I dag har hela familjen varit och huggt gran, farmor hade fika med sig och barnen lekte så snällt, inget gnäll fast det var mycket snö och vi hittade dom perfekta granarna. Visst låter det idylliskt. Eller var det så jag ville det skulle vara, nu blir jag jätte osäker

Tyvärr var verkligheten inte riktigt så bra. Det var ju så himla mycket snö i skogen så det var ju inte så lätt att ta sig fram, Esters pulka bara välte hela tiden så jag fick tillslut bära hennes pulka i famnen med henne i. Inte det lättaste eftersom det var massa snö och under snön låt det grenar som man snavade på. Men fika hade farmor med sig och det var jättegott. Alla hittade en fin gran utom jag och Andreas, vi gick mest och fräste åt varandra. Han visste precis hur man skulle köra Esters pulka utan att den välte, det slutade allstå med att ha fick dra pulkan, fast den välte för honom också :-)) Tjii fick han.

När vi hade fikat skulle vi se om vi kunde hitta en gran på tillbakavägen. Men då fick Ester nog, hon skrek och skrek och höll på att somna i min famn så jag gav upp letandet och gick till bilen. Andreas fortsatte leta men det slutade med att tog vi en gran som stod nästan brevid bilen, men den går kanske att få till med lite ljus och kulor.


Ester i sin pulka


Fika sugna barn

Annars har vi inte gjort så mycket mer i dag, jag och barnen försökte städa lite på ovanvåningen men det är inte lätt att städa med två barn så det slutade med att Alma lekte med Barbie och Ester och jag lekte inne på hennes rum. Så detblev inte så mycket med den städningen men jag var ju tillsammans med barnen istället och det är ju viktigare.

Nu i kväll tog jag och Alma sparken och delade ut lite julkort till grannarna, det gick ganska bra att sparka på vägen trots att dom grusat det som var jobbigt var ju att jag bara kan sparka med en fot eftersom jag fortfarande har ont i min ena fot.

Snart väntar Wallander på mig i soffan, skönt att söndagskvällarna är räddade ett par veckor framåt i tiden.


Här kommer lite blande bilder.


Alma som tärna, dom hade sitt luciafirande ute




Ester=alien


Ester iklädd en body i strl 50


En Alma som frivilligt ville vara med på kort.

Usch, i morgon ska jag till tandläkaren på årligt kontroll och jag har en tand som gått sönder för några veckor sedan hoppas den går på frisktandvårdskyddet.


En dag för mig själv

I morgon ska jag ha en dag för mig själv, jag ska få åka till Kalmar alldeles ensam och handla julklappar och mat. En del tycker kanske detta låter jättejobbigt men för en "trött, sleten två barnsmor" ska detta bli underbart. Jag ser det som en semesterdag fast jag ska uträtta tusen ärenden. Alma är på förskolan och Andreas ska vara hemma med Ester, kors i taket.
På kvällen ska jag och Alma gå på luciafest i skolan, vi ska gå och titta på när förskoleklassen samt F1 o F2 går lucia. Tyvärr missar jag Almas lussefest den 10:e, jag och Andreas ska ut och äta julbord samt gå på julkosert i kalmarsalen men farmor, mormor och morfar ska följa med Alma så det blir nog bra ändå. (Pappa glöm inte kameran.)

I söndags gjorde jag något jättedumt men jag var väldigt arg på allting så jag var tvungen att avreagera mig på något och det blev en dörr och nu har jag ont i min stackars fot. Den är svullen och lite blå och antagligen är det något som hänt inne i foten för jag kan inte börja den. Men det har ändå blivit lite bättre så jag hoppas det ordna till sig. Jag ringde vårdcentralen i måndags men hon ska att visst man kan röntga den men dom gör inget åt det utan det är bara att linda foten och inta högläge. Jättelätt med två barn varav ett vill bli buret hela tiden just nu.

OBS! FÖR ER SOM TYCKER FÖTTER ÄR ÄCKLIGA, SCROLLA NER FORT.
Jag gillar nämligen inte fötter, tycker dom är väldigt fula och äckliga men just nu ser min fot ut så här.
Man ser inte rikigt hur blå och svullen den är men det kan ni vara glada för.








I dag har barnens kusiner Gustav och Ebba varit här och firat Alma, dom var sjuka när hon fyllde år. Alma fick en fin målarbok och en massa färgpennor. Vi passade även på att ta ett kort på alla barnen, vilket inte är så lätt, Ester ville inte sitta still så det blev lite mutor i form av nonstop.



Här är kusinerna

Nu är det Plastikkirugerna.

Julmarknad på slottet

I dag har jag och Alma varit på julmarknad i Borgholms slottsruin, jättemysigt. Vi kom precis när dom öppnade så vi var nästan ensamna men det var ganska skönt för då kunde man gå runt och titta på alla vackra saker utan en massa andra damer som står och trängs. För det är ju mest kvinnligt folk som tittar, männen står längs väggarna och håller handväskan och drar djupa suckar. Dom ser mest ut att ha blivit dit släpade.

Jag handlade lite smycken, bröd och Alma fick stickade Barbiekläder, inte så speciellt snygga men Alma gillade dom och det var ju huvudsaken.



Jag har många gånger stått och tittat på dessa läderarmband med tenntråd men aldrig köpt något och jag ångrar mig varje gång jag kommer hem. Så dag bestämde jag mig för att köpa ett.

Jag och Alma skulle ju självklart fika lite, vi tog varsinn macka, en must och en kaffe och kan ni gissa vad det kostade? Jo, 100 spänn, det är inte klokt, en vanlig macka, hade jag köpt hela brödleven hade jag fått betala 35:- och fått äta 20 mackor men men nu är vi ju inte ute så ofta och fikar så man får väl unna sig det.

I eftermiddag är det tomtesmyg, vi åker traktor och vagn ner till Störlinge skogen och där grillar man lite korv och så kommer tomten. Alma längar men det gör inte jag, Andreas jobbar ju som vanligt så jag måste åka själv med barnen och Ester är inte så rolig att ha med sig just nu för hon klättrar överallt och dom senaste veckorna så gnäller hon bara och ska bli buren så vi får väl ser hur detta slutar. Vädret är ju inte det bästa heller man kan ju alltid hoppas att det sluta regna vid 16-tiden.

I onsdags var jag och vaccinerade mig, det var syster Karin i från Långlöt som sprutade mig, hon har nog varit pensionär i flera år men nu var hon dit kallad för att hjälpa till. När jag kom in i rummet så sa hon "Å du ville ha svininfluensan? Nej, sa jag det ville jag inte så det är ju därför jag är här. Då svarar hon vill du inte ha den? Nej svarar jag, jag vill inte ha influensan men sprutan vill jag ha. Ja, ja svarar hon jag tänkte väl det. Man kan ju hoppas hon omformulera sin fråga till nästa patient. Men biverkningarna klarade jag mig utan så det var ju skönt.

I tisdags var moster Emilia på besök, det var roligt att träffa henne igen och det tyckte nog egentligen barnen med men ingen av dom var på något roligt humör, Ester gnällde hela tiden och Alma for runt som ett skållat troll.


Här sitter en liten trollunge, bortse från Andreas fot i högra hörnet




Båda trollungarna

RSS 2.0