Det här med kalasstrumpor

är inte riktigt Andreas grej. I gårkväll när jag skulle bada Ester så såg hon ut så här när byxorna åkt av.



Han hade satt den fina spetsrumpan fram, han tycker tydligen det är viktigare att vara fin framtill.
Jag fick mig ett gott skratt.

I dag har Ester fått sin svinspruta, hoppas inte hon får några större biverkningar av den.

I går hade Alma Lek och plask avslutning och när jag hade tagit 3 kort och är påväg att ta det 4:e då kommer det upp ett väldigt trevligt meddelade "Ladda batteriet" och så stängs den av. Det är min vanliga otur men jag hoppas Pauline fick några fina bilder på barnen.


Här är ett utav korten, Alma har den rosa Hello Kitty dräkten.

Jag kan ju inte låta bli att kolla på den "underbara" serien om Ullared.
Min favorit är ju Kjell, här kommer ett klipp när han och döttrarna ska ut på kanottur.



Nu är det dags för Plastikkirurgerna:-)

Scrapbooking

Jag har aldrig hållt på med "riktigt" scrapbooking utan mest klippt och klistrat lite själv. Men i går var jag ju på en kurs och fick lära mig lite grunder och fick mång tips och ideer till hur man gör egna kort och då framförallt julkort. Jag köpte alldeles för mycket grejer och skulle velat köpa ännu mer, får väl åka ner till butiken på lördag för då var det 15% på allt, butiken hetet Pysselpassion som också är ett eget märke med egna produkter.

Här kommer lite bilder mina kort jag gjorde i går.















Nu måste jag gå och packa inför vår "långa" resa.

Santa Maria

tacka vet jag deras kryddmixar, provade en ny sort i dag som jag kan rekommendera, det heter Yellow Curry spice mix.

Yellow Curry Spice Mix
Så här såg påsen ut.

Som vanligt fick jag och Ester äta lunch utan Andreas, vi äter typ inga måltider tillsammans längre och vi träffas inte så mycket heller. Oftast möts vi i dörren för att jag ska iväg på något och han måste komma in till barnen.

I kväll ska jag på julkortstillverkning, ska bli jättekul. Hon som håller i det heter Jeanette och hon ska öppna en scrapbookingaffär på lördag så det är i hennes affär som vi ska vara i kväll.

På förmiddagen var jag och Ester och Emma och Oliver ute på promenad, vädret är ju inte så roligt men det är endå skönt att komma ut en stund.

Nu sover Ester middag så jag har egentligen tusen saker som jag skulle göra men som vanligt har jag ingen lust utan tänker det kan jag göra i morgon.

I morgon jag och barnen åka till min mamma o pappa och sova över, ska bli mysigt.

Nu ska jag nog kolla färdigt på Graven, det är ju nytt avsnitt i kväll.


Stora tjejen

har äntligen slutat med napp, jag trodde det skulle vara mycket värre eftersom Alma varit VÄLDIGT förtjust i sin napp. Men det var bara första kvällen som det var lite gråt och tandagnisslan så nu har hon varit utan i nätter så i dag åkte vi till leksaksaffären där hon fick välja en leksak, hon valde ett frisyrhuvud eller vad det nu kallas. Tur hade jag för det hade kostat 399:- men nu var det rea så det kostade bara 199:-. Tur hon inte är medveten om priser än för då hade hon väl kollat efter den dyraste saken.

I lördags hade vi 4-årskalas för släkten, Alma hade valt menyn som bestod av hamburgare med bröd och strips och cola förstås. Jag kände mig som ett gatuköksbiträde och luktade nog som ett också.

Alma tog ju sin svinspruta i torsdag och hon fick inga biverkningar, vilket var väldigt skönt. Ester ska få sin spruta nästa tisdag så jag hoppas inte vi hinner drabbas av "svinis" innan dess. Nu är det ju en pojk i Esters ålder som drabbas i grannbyn så det finns ju på nära håll nu.


Alma blåser ljus

Nu är det nog dags att börja laga lite kvällsmat.

Svinis

Äntligen har Alma fått sin första spruta, det gick jättebra. Hon var så arg när jag hämtade henne på dagis för hon ville minsann inte ta någon spruta. Då frågade jag henne om hon hellre ville bli sjuk och ligga på sjukhus, då svarade hon "nej det vill jag inte, jag tar sprutan fast jag inte vill".
Jag vill ju gärna att Ester ska ta den också men i eftermiddags hade fortfarande inget besked kommit från socialstyrelsen men nu när jag tittade på Aftonbladet var det klart, småbarn får också ta sprutan. Jag skickade omgående ett mail till BVC, jag vill att hon ska få en tid så fort som möjligt.
Hoppas Alma slipper jobbiga biverkningar.

I dag har jag börjat förbereda inför Almas kalas på lördag, bakat och grejat lite.

Alma fick "barnsmink" av mig när hon kom hem från BVC för hon varit så duktig så nu är både hon och jag väldigt fina, helst jag:-)


Man ser tyvärr inte riktigt hur snygga vi är

Emilia kom hem, se hur hemska mina ögonbryn er ut!






Här är en riktig tokunge


Vad är det för en dag, vad är det för en dag....

...för det är ingen vanlig dag för det är Almas födelsadag, hurra hurra hurra.

I dag fyller min stora tjej 4 år, kan inte riktigt fatta vad dom 4 åren har tagit vägen.

Här är lilla Alma endast ett par timmar gammal (Bilden är inte den bästa då den är scannad eftersom vi inte hade digitalkamera när hon föddes)


Här fyller hon 1 år


Här fyller hon 2 år


Här fyller hon 3 år


och här fyller vår lilla darling 4 år


Här sjunger hon i sin nya mikrofon, hon måste stå på  bänken för annars tar lillasyster stativet. Som ni ser försöker hon även ta sig upp på bänken men det lyckas hon inte med, än.


Vi håller på att förbereda en tårta till eftermiddagsfikat, ett marsipanlock ska på.


Alma ville diska upp efter mig men det slutar ju alltid att hon leker med disken istället så det blir jag som får städa upp efter henne, som vanligt.


Ester ville också diska men hon nådde inte upp


Min älskade tjej, hoppas du får en bra dag!

I morgon ska Almis vaccineras mot svinis så jag räknar väl med att hon blir hemma från dagis på fredag. Ganska många barn får ju feber av sprutan.
Jag vill att Ester också ska få den men än har inte socialstyrelsen kommit med något besked.

Nu ska jag nog börja med bokföringen, den ska vara färdig på måndag.

Dagarna kommer och dagarna går

och inget roligt händer i mitt liv. Längtar verkligen efter något men jag vet inte riktigt efter vad. Jag måste väl snart inse att livet blir enformigt periodvis. Eftersom jag inte har något jobb att gå till utan liksom är "ledig" varje dag så har jag nu fått problem att ta tag i saker, jag tänker istället det kan jag ju göra i morgon för jag är ledig då också. Men när nästa dag kommer tänker jag likadant igen så jag får ju inget gjort här hemma.

Men som tur är har jag ju barnen, dom ser ju till att det aldrig blir lugnt här hemma. När jag tänker efter händer det ju faktiskt saker hela tiden, Ester som numera går, drar fram saker hela tiden, jag tror hon ser hur Alma gör för det finns ingen och då menar jag ingen som kan dra fram så mycket saker på kort tid.

Alma byter kläder typ 5 gånger per dag och hon slänger dom gamla lite här och var i huset. Jag får inte bestämma vilka kläder hon ska ha på sig längre utan det ska hon göra själv för annars får hon ett utbrott. Så vissa dagar kan hon se ut som en fågelskrämma och andra dagar kan hon lyckas riktigt bra. Hon tycker det är viktigt att vara "snygg" när hon ska till dagis, ska det börja redan nu hon är inte ens 4 år, hur ska det bli när hon är 14?
Jag vet inte vem hon fått sin utseende fixering i från för jag ser ut som en luffare varje dag och det kan man ju säga att Andreas också gör, kan hon ha fått det från sin moster? eller faster?

Ester älskar också kläder men hon byter ju inte kläder utan hon drar bara fram dom. Hon sliter ut byrålådan och sedan börja hon paddla i lådan, armarna går som åror. Hon kan tömma en låda ganska snabb och jag tittar bara åt ett annat håll för annars får jag ett nervsammanbrott. Hon kan också ta ner tvätten från torkställningen ganska snabbt sedan stoppar hon in den rena tvätten i maskinen stänger luckan och vrider lite på knapparna och så säger hon "ajaj" för hon ver att hon egentligen inte får vrida på rattarna på maskinen. Sen tar hon ut kläderna och skakar dom och sedan försöker hon hänga upp dom men det lyckas hon inte med än.

Men jag är så glad att jag har mina älskade barn för vad vore mitt liv utan dom, ingenting. Jag kunde aldrig ana innan jag fick barn hur mycket man kan älska sitt barn och kunde inte riktigt förstå när jag väntade mitt andra hur jag skulle kunna älska ett barn till lika mycket. Men det var ju faktiskt enklare än jag trodde att göra det.

Nu i dessa svininfluensa tider har jag fått mig en tankeställare, man läser nästan varje dag att någon avlidit och flera av dom är barn. Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi slipper denna influensa och nästa vecka ska Alma få sin spruta så hon blir skyddad men lilla Ester ska jag låsa in till epidemin är över.

Men det jag vill ha sagt med allt detta är att jag älskar mina barn över allt annat på jorden och jag kan inte tänka mig ett liv utan dom.

Trevlig helg!

RSS 2.0