Ullared

I fredags bar det av till Ullared, resan var lång, ska aldrig med åka med Gårdbybuss. Dom hämtar upp folk från halva småland. Vi var framme strax efter klockan tio och då var vi laddade för shopping men det var så mycket folk så det var svårt att komma fram till vissa hyllor så jag missade massa saker som jag skulle velat kolla på men men så är det. Hittade i alla fall en massa saker.

Men folket som är där och handlar är inte speciellt trevliga, dom bara kör på en hela tiden och ställer sina vagnar kors och tvärs och ställer sig och pratar med någon mitt i gången och fräser om man själv står lite i vägen. Dom plockar saker från andras vagnar och snor kundvagnar. Men jag åker gärna dit igen:-)

Helgen har varit ganska lugn, i lördags var vi på 4-årskalas hos Evelina. Det var jättekul att träffa dom igen, det var ett tag sedan vi sågs. Tyvärr var Ester väldigt gnällig, det var precis som hon var rädd för att jag skulle överge henne igen efter en hel dag med sin far. Vi fick en massa godsaker att äta.

På lördags kvällen invigde vi dom nyinköpta plankorna, det är så gott med plankstek. I söndags gjorde vi inget speciellt, det blev en väldigt lång dag eftersom man vridit tillbaka klockan en timme. När klockan var nio var jag helt slut och gick och la mig.

I dag har jag och Ester varit på kyrkis, Ester är lite små jobbig att ha med sig för hon ska klättra på allting så jag måste börja med att lägga ner typ hela församligshemmet innan jag kan släppa ner henne. Vi gjorde ett gipsavtryck av hennes hand i dag.

Just nu sover Ester och Alma är på dagis, så nu har jag en stund för mig själv, härligt.

I bland är det bra att vara gift med en bonde

som i dag när vi har strömavbrott, då startar han bara sitt elaggregat och vips så har vi el igen. Visst är det underbart. Han får får samtidigt känna sig lite manlig och behövd när han kan ordna detta åt mig.

Men i samband med strömavbrottet gick vår frys sönder, mindre kul, men som tur var betalade jag en tilläggsförsäkring i sommras så jag behöver inte betala en spänn för lagningen men han från elektrolux kan inte komma förens tidigast tisdag. Tur att vi har en frysbox i garaget för vad hade vi annars gjort?

I förmiddags var jag och Ester en snabbis inne på Jula i kalmar, vi skulle ha lite ytterlampor och tätningslister till våra fönster. Det blåser rätt igenom dom, hoppas bara vi hinner få dit dom innan vintern är slut.

I eftermiddags när jag skulle byta blöja på Ester så hör jag hur det brakar till ute och något flyger mot fönsterrutan och när jag kollar ut ser jag hur ett träd utanför huset blåst ner, tur att det blåste åt sidan och inte mot huset.

Nu väntar Bonde söker fru och Oskyligt dömd, ska ha en myskväll i soffan framför TV:n.

Kallt inne men varmt i sinne

Innetemperaturen hos oss är inte så hög, max 17 grader. Vi har nämligen kastat ut vår panna och håller på att sätta in en luftvärmepump istället. Allt gick jättebra tills dom skulle sätta dit dom nya elementen som visade sig vara fel sort och det skulle ta en vecka innan dom nya skulle komma. VVS-killarna hade ju tömt våra gamla element på vatten och därav försvann ju värmen. Men nu får dom fylla dom gamla elementen med vatten igen så hoppas vi kanske att vi kan få lite värme till kvällen.

I går hittade jag en flska Blogga, glögg alltså, så jag och Andreas tog vasin kopp i går kväll. Andreas tyckte det var att häda men det tyckte inte jag. Elise och Klara hade så passande varit och sålt pepparkakor på eftermiddagen så vi kunde ha det till glöggen.

I går var det ju lek & plask som Alma älskar, hon frågar varje dag om det är måndag. Andra barn vill ha lördag varje dag men hon vill ha måndag. Hämtade Ester 1-årskort, dom blev ganska bra men syskonkorten blev sådär svårt att få 2 barn att se ok ut på beställning. Almas hår lever ju ett eget liv så det är så svårt att få ordning på det. Här kommer 2 utav bilderna.


Här är ett av mina favorit kort på Ester


Här är ett av syskonkorten, blir svårt att välja då inget blev speciellt bra

Ester har ju varit så duktig att äta själv i flera veckor men det har vänt nu, nu mera äter hon med fingrarna vilket inte uppskattas av mig som hatar kladd.



Nu är det dags att hämta Alma.


Ljusparty

I går var jag på mitt första och troligtvis sista ljusparty. Det börjar ju som alla andra partyn att det är en käck dam som berättar om hur allt startade och hur fantastiskt bra deras ljus är. Men man måste gilla starka dofter för det fanns mest doftljus men vi i skandinavien gillar inte så mycket dofter så nu fanns det en del doftfria ljus också. Jag trodde ju att det bara var ljus som såldes men det var ju det lilla, det mesta var ju dyra ljusstakar och vissa av dom var riktigt snygga men jag fastnade för en som jag faktiskt beställde.
Är någon intresserad så kan ni gå in och kolla på www.partylite.se




Den här ljuslyktan var det som jag beställde, den var en symbol för kärlek och vänskap.

I dag är Andreas i Gammleby på någon "robotkurs" så jag och barnen är själva hela dagen eller jag och Ester då Alma är på förskolan till 15.

Har tusen grejer som jag borde göra i dag men det som står överst just nu på listan är borkföringen men det får jag göra när Ester sover.

Har ingen inspiration när det gäller matlagning nu förtiden, det känns bara som en tung börda varje dag att försöka komma på någon maträtt som alla gillar. Läste på Hanna Graafs blogg för några dagar sedan och hon hade gjort wallenbergare och potatismos och det såg så gott ut, funderar på om jag skulle göra det till middag i dag.

Jag och Pauline kanske ska åka till Ikea i kväll, fast jag inte behöver något speciellt är det mysigt att åka dit och gå och strosa i lugn och ro utan barn.
Måste spara lite pengar eftersom jag ska åka till Ullared om två veckor, härligt att åka dit och trängas med massa folk.

Nu ska jag gå och ta hand om frukostdisken innan jag ska börja med lunchen.

Ruskväder

Vilket höstväder vi har haft i helgen, hade gärna legat framför tv:n hela helgen men nu har jag ju 2 barn så det går inte och tur är väl det.

Gårdagen gick till att plocka saker, städa, putsa fönster, tvätta gardiner, tvätta och laga mat men vi hann även gå ut en stund i ruskvädret. Vi började plocka ner studsmattan och satte in utemöblerna så nu kan vi välkomna hösten med gott samvete.


Tjejerna


Alma


Ester

I dag är det Bytadag i skolan, har lite barnkläder som jag tänkte jag kunde sälja. Hoppas bara att det kommer lite folk när det väl annordnas något. Annars kommer vi nog att ta det rätt lugnt i dag. Det är ju kanelbullensdag så lite fika blir det nog innan jag drar till skolan.

Satt och kollade på lite bilder tidigare i morse och kom på mig själv att redan längta efter sommaren och grillen.


En väldigt "fin" bild på mig 

Men jag gillar alla årstider men när varje årstid börja lida mot sitt slut så är jag ganska trött på den.
Nu börjar jag längta till jul så man få ta fram alla ljusstakar, göra julgodis, baka lussekatter och pepparkakor, handla julklappar. Jag lyssnade faktiskt på en julskiva i går men det var inte jag som satte på den utan det var Alma.

Nu ska Andreas gå ut och jobba en stund så jag får nog gå och se vad barnen gör. 


RSS 2.0