Expedition storstädning

I dag har har jag fortsatt min storstädning, ett rum i taget. I dag har jag angripit köket, usch vad äckligt det blir fort. Jag har legat på golvet och torkat listerna under köket och längs väggarna. Torkat att luckor och tvättat bort all flugskit från taklampan. Det som återstår är taket och inuti skåpen. Jag tror att jag ska hinna så mycket men man blir ju avbruten lite då och då så det känns som jag aldrig kommer bli färdig, och när jag väl är färdig med sista rummet är det dags att börja med toaletten igen som var mitt första projekt.

Jag tog en paus i eftermiddags och tog med mig Alma på bokrean i Borgholm, farmor kom och passade Ester. Vi köpte med lite semlor hem som vi bjöd farmor och farfar på.

Var även inne på hälsokost och investerade en flaska Chi-San.

Hälsokost Energi & vitalitet Chi san flytande med Rosenrot 300ml

Chi San innehåller adaptoogener Rosenrot, Schisandra, och Rysk rot.


"Från trött till pigg på bara 30 min effekten kan märkas redan efter bara en halvtimme och kan vara hela dagen med en unik kombination av rosenrot, rysk rot och schisandra, naturens mest uppiggande örter. Kombinationen bekämpar trötthet och bristande ork på flera nivåer samtidigt. Både fysiskt och psykiskt. "

T
yckte detta passade in på mig och vet ni det känns faktiskt som den fungerar. Nu vill jag i gång och städa igen och så har jag aldrig känt förut. Får nog ta mig en hutt av detta varje dag.

I går var jag och Pauline i simhallen, alltid lika trevligt att ses eftersom det inte blir så ofta.

Alma har sovit första natten i sitt nya rum, allt är inte riktigt på plats men hon ville så gärna.






Julgranen ligger fortfarande kvar.......................


Shopping i Färjestaden

I dag hade vi sovmorgon eller Ester vill säga. Alma väckte mig vid 5.30, då behövde hon både kissa och bajsa. Sedan smög vi tillbaka till sängen och somnade om till 06.50. Så i natt har Ester sovit bra, hon åt inte förens vid 4 i morse.

Efter frukosten tog jag och Sigge en promenad, Andreas ska på något möte i kväll så jag kan inte gå då, tyvärr.
När Ester sov förmiddag började jag storstäda toaletten, jag är fortfarande inte färdig får väl fortsätta i kväll när barnen sover.

I eftermiddag har jag och barnen varit och shoppat på köpstaden. Alma fick pengar av moster Anna när hon hade dopdag och för dom pengarna köpte Alma i dag ett tjusigt kitt till sin prinsessklänning. Det innehöll en väska, örhängen, halsband, ring och ett par urtjusig skor. Hon fick också ett par jeans från HM. Var även på systembolaget och köpte lite vin till helgen då vi ska fira Hans.

I morgon ska jag göra tårtorna som jag ska ha med på lördag, tänkte göra en chokladtryffeltårta. Den ska gärna stå i 3-4 dagar innan servering. Gör nog dumlekakor också, är det kalas så är det.


Länge sedan

Tiden går så fort, hela förra veckan hade vi fullt upp så jag hann inte skriva. Fick just en påminnelse av min lillasyster att det var länge sedan jag skrev.

Vad hände förra veckan?

 På måndagen var vi ju i Nybro, det vet ni ju.

På tisdagen var jag och Andreas, utan barn, i Kalmar och handlade på Bauhaus, Ikea och Citygross. Det var så skönt att åka utan barn. Vi inhandlade dom sista sakerna till Almas rum.

På onsdagen kom morfar och tapetserade Almas rum, jag målade dörrposterna och garderobsdörren. Jag målade den först med magnetfärg och sedan med skolkritefärg.

På torsdagen målade jag dörrposterna och garderobsdörren igen.

På fredagen kom morfar igen, tur vi har honom, och satte upp listerna och skruvade ihop den rosa byrån.
Var även på syskrinet i Borgholm och beställde överdrag till dynan som ska ligga på kökssoffan. Orkade inte sy själv. Köpte gardiner till Almas rum, så söta med prinsessor på.

På lördagen gick jag och Ester långrundan. Jag putsade fönstret i Almas rum samt målade färdigt hennes docksäng.

På söndagen gick jag och Carita vår runda, det var ruskigt kallt. På eftermiddagen åkte vi till syster Anna i Mbla, Andreas skulle hjälpa Henrik att såga ner lite träd.

I dag har vi varit på kyrkis, jag och Ester har varit på promenad och Alma var hos farmor. Jag har även varit och handlat mat, köpte också blommor och krukor, även det till Almas rum. Ska lägga in lite bilder när rummet är helt färdigt.


Besök i Nybro

I dag har vi varit och hälsat på Alva och Astrid i Nybro, dom fyller 2 år i morgon. Det var trevligt och god mat fick vi. Alma hade inte sin bästa dag men det gick väl hyffsat bra ändå.

Jag hade beställt en dyna till vår kökssoffa på Krusells Partilager i Nybro, så nu måste jag sy ett överdrag någon dag.

Har inte hunnit skriva dom senaste dagarna men det har väl inte hänt så mycket ändå men  i går var Alma på 4 års kalas hos Agnes och hon blev lämnad själv en stund, trodde aldrig det skulle gå men det hade gått jättebra. Alma hade lekt mest med en kille som heter Emil.

I dag har Almas prinsessklänning kommit, jag har köpt den för 80 kr på Tradera och den var ny. Hon har den på sig nu och är jätte stolt. Hon tycker det är kul att klä ut sig.

Nu börjar Ester bli otålig så jag får väl gå till henne.


Alva och Astrid


Alma


Alma i sin nya klänning, tyvärr ville hon inte vara med på bild


Storhandlat

I dag har vi varit på Citygross och handlat upp oss för minst 10 dagar, det är så vi gör nu mera så slipper man åka till affären så ofta.

Vi var även hos Svenssons motorverkstad i Läckeby, Andreas skulle se hur hans traktor mådde. Dom hade vikt av hytten så den hängde på sidan, såg jätte konstigt ut men den skulle snart vara färdig lagad. Det blev inte riktigt så dyrt som Andreas trott från början så det är ju positivt mitt i allt elände. Barnen fick lite saker, Alma fick en keps med en John Deere traktor på och Ester fick 3-pack hakklappar, givetvis med John Deere märke på.

Vi var även inne en snabbis på Ikea, skulle ha "kisskydd" och underlakan, men glömde att köpa lakan. Vi får hoppas att Alma inte kissar på sig. Hon håller nämligen på att sluta med blöja på natten, de 2 första nätterna har gått jättebra. Jag sparkar upp Andreas mitt i natten så han får gå och kissa med henne. Låter hemskt men jag matar ju Ester på natten så någon rättvisa måste det vara.

Farmor hämtade Alma, skönt med lite hjälp, Andreas skulle nämligen vara på Ekonomihuset i eftermiddag.
När Alma kom hem bakade vi pizzabullar, jag glömde ha i ost men Alma åt 3 st så dom smakade nog inte skit.


Almas keps


Ester hakklappar


Pizzabullarna


En liten Ester

Summering av helgen

I lördags var vi i Mörbylånga, vi var bjudna till Thomas och Lotta. Vi kom vid 11 och åkte hem vid 20, så det var en hel dag. Men vi har inte träffats på 1 år så det var jätte trevligt. Alma hade super kul, hon och Elin lekte väldigt mycket, det var så kul att se. Strax innan vi skulle åka hem skulle barnen spela teater för oss vuxna, Wilma den stora tjejen berättade vad Elin och Alma skulle göra och säga.

Söndagen blev en ganska slapp dag, Andreas försökte tömma rummet Alma ska ha, men han blev inte färdig. Jag skulle städa men det blev inte så mycket med det heller men granen åkte i alla fall ut. Vi hade glömt att vattna den så barren rasade bara man tittade på den. Det är ju alltid lika roligt att ta ut en gran, barren hamnar överallt där dom inte ska vara. Nu ligger den som ett lik utanför dörren, känner jag Andreas rätt kommer den att ligga där ganska länge, dvs tills jag har tröttnat på att se den ligga där. Jag ska inte tjata den första månaden, den ska han få på sig att ta bort den.
På kvällen gick jag och Carita en promenad, trevligt att träffa henne igen, dom har ju varit i fjällen 1 vecka.

I dag har vi varit på kyrkis, där var det inte många barn i dag. Det var Alma, Ester, Meja och Elise så det var bara -08 och Alma men det brydde inte hon sig om för hon fick ju ha alla sakerna för sig själv. Vi gjorde fina Alla Hjärtans dag kort och Alma gjorde färdigt sin kista som hon målat och limmat fina pärlor på.

I kväll ska jag gå med Emma och Carita.


Mammas Alla Hjärtans kort


Alma kista


En bild på Ester som snällt ligger på golvet undertiden jag skriver. Alma är med din pappa just nu.

Ännu en grå dag

Man blir ju deppig när man tittar ut genom fönstret, det har ju inte blivit ljust för dagen.

I morse hade vi sovmorgon, eller jag i alla fall. Jag vaknade 8.05 men barnen hade nog varit vakna ett tag.
Men det blev stressigt för Alma, men hon kom i väg i tid ändå men Andreas glömde termobyxorna hemma så han fick åka tillbaka till dagis igen men han skulle ändå in till Kalmar på maskinvisning så det gjorde inget.

Jag och Ester var ute och gick med Emma. När vi kom hem försökte jag städa men Ester tycker det är så tråkigt när ingen vill vara med henne så jag hann inte så mycket. 

Håller just nu på att ladda ner "Maria Larssons eviga ögonblick" hoppas inte det tar hela natten innan det är färdigt.

I kväll vill Andreas ha pizza så det får väl han och Alma äta, själv ska jag ha räkor. Han måste ändå ner till Borgholm och hämta ut sin nya mobiltelefon.

Alma har sovit med flätor i natt, tror det var någon flicka på dagis som gjort det annars hade hon aldrig kommit på det själv. Så i dag var håret änlga lockigt, hon var så stolt.

  


Dagens boktips smakar bra


Snöblask

Usch vilket tråkigt väder det har varit i dag, typiskt bara för att jag trodde det skulle bli vår.

I dag har Alma varit på dagis som vanligt och hon hade haft det jättebra. Ester och jag har varit på föräldraträff, trevligt att träffa lite andra mammor. Men det är så hemskt med mitt munsår, när jag pratar med någon så tittar dom mig inte i ögonen utan dom tittar på min lätt förstorade överläpp. Jag ser riktigt hur dom försöker att inte kolla men dom kan inte låta bli. Jag vet ju själv hur dan jag är om någon ser annorlunda ut, man försöker att inte glo men man gör ju det ändå.

Alma ville baka i dag när hon kom hem från dagis, så vi bakade muffins med smartis i. Det är så jobbigt att baka när jag inte får slicka skålen, jag älskar smet men det gör min dotter också så jag behöver knappt inte diska skålen efter baket.

Nu sover mina älskade barn i sina sängar, det är så ljuvligt att få en liten stund för sig själv på kvällen. När Andreas kommer hem från bandyn strax efter 8 blir det promenad med Emma.

På lördag har vi blivit bjudna till Thomas och Lotta så nu hoppas vi att alla får hålla sig friska så vi slipper ställa in.

         
  Alma                                   Ester


   
  Alma                                  Ester



Lilla älskade Alma, hu vad tiden går fort!!! Här var hon 6 månader.
                                          


Vårtecken



Hittade små vintergäck ute på gräsmattan, hoppas snart våren är här.
Men det kommer nog ett bakslag och så blir det snö igen.

Alma är på dagis, farmor ska hämta i dag så Alma följer med henne hem en stund efteråt.
Ester står ute och sover, så just nu har jag en stund för mig själv, skönt efter ett par intensiva dagar.
Ester mår ganska bra, hon började ulka i natt vid 00.30 men det kom inte upp något. Hon åt mat som vanligt strax efter 2 och sov till 7 i morse=sovmorgon. Hon har ätit som vanligt i dag fast lite mindre portioner.

Ester och jag var ute på en promenad i förmiddags, vi gick runt Lindby, där har jag inte gått på över 1 år.

I kväll hoppas jag att det blir simhallen, hoppas Pauline är bra från sin magsjuka.

I dag kom Almas tradera jacka, en jättefin röd polarn & pyret jacka, den såg ny ut och kostade bara 200:-. Deras jackor är helt suveräna, bara att ta disktrasan och torka av. Har även fyndat ett par röda överdragsbyxor, även dom från polarn & pyret, så nu är Alma klar för våren.



En bild från i går, Ester var så hungrig och törstig efter kräksjukan så hon gapade som en tok efter skeden.
Kul att se för hon har aldrig gapat förut, man brukar få pressa in skeden och flaska.

Nu ska jag gå och ägna mig åt tvätten.

Han har gjort det igen.......

..............raderat Emil filmerna, jag som precis spelat in 3 nya filmer. Jag ger upp.

Med Ester är läget ganska bra, peppar peppar. Hon har inte spytt sedan 6 i morse och hon har druckit vatten och lite ersättning 2 gånger, endast 50 ml/gång. Hon är så hungrig, gapar som en starholk, vilket hon aldrig gör annars. Så nu hoppas vi på friskare tider i vår familj.

Jag och Alma har spenderat en eftermiddag i hop. Vi har varit i simhallen och badat, bubblat, bastat och Alma avslutade med att ta en glass. Det var mysigt, vi får försöka gör det till en vana att hitta på något en eftermiddag i veckan.

Jag och Ester har precis kommit hem från en promenad, men nu måste jag gå och förbereda kvällsmaten.

Kräksjuka och läppförstoring

I natt har jag och Ester sovit på en madrass på köksgolvet, det lilla livet har fått kräksjukan. Det är så hemsk att se hur den lilla kroppen kränger och ulkar, ingenting får hon behålla. Men hon verkar inte ha ont. Jag kan få i henne en tsk med vatten då och då men ersättningen spyr hon upp. Var i kontakt med sjukvårdsupplysningen i natt som tyckte jag kunde avvakta och se hur det hela utvecklade sig. Hon spydde senast vid 00 och jag gav henne vatten men hon va trött och somande efter ett tag och sov till 05.40 gav henne lite vatten och ersättning men det kom upp lika fort som hon svalt det.

Nu ligger hon helt utslagen på golvet, hon ser så trött ut det lilla hjärtat. Nu håller hon på att falla in i sömn igen och nu sover hon redan, så visst är hon sjuk för så fort somnar hon aldrig. Hon hade kissat lite i blöjan i natt och det var viktigt att dom gjorde. Jag får väl ringa igen om hon inte får behålla maten senare.

Själv sitter jag med mina putläppar, tröttare än någonsin med datorn i knät på köksgolvet. Munnen värker, det känns som jag varit på Östersjökliniken i går och gjort läppförstoring, ser även ut som det.
Livet känns tungt just nu. Att se sina barn sjuka är väl bland det jobbigate som finns.
Hoppas hon blir bättre snart, ska lägga mig på golvet och se om jag kan vila en stund till.

Munsår

Världen håller på att gå under, jag har fått munsår för första gången. Har precis varit och inhandlat vectavir, det är inte klokt hur denna lilla tub på 2 g kan kosta 100:-
Produktbild: Vectavir kräm 1 %     KR  (förp: 2 g)
I dag kom vi äntligen iväg till kyrkis, vi har missat ett par måndagar nu. I Almas ålder är det bara en flicka men i Esters ålder var det 5 st så det blir kul för henne när hon blir lite större.

I eftermiddag ska vi hälsa på Oliver i hans nya hus, vi har köpt en liten inflyttningspresent som vi ska överlämna.

Just nu sover Ester, Alma har just vaknat, det är synd att dom inte sover samtidigt.

Håller på att ladda ner lite filmer, i går laddade jag ner Sex and the city långfilmen och nu håller jag på att ladda ner en dansk film med Mads Mikkelsen som heter Flamman och citronen. Jag skulle kunna se på film hela dagarna men tv:n är ju alltid upptagen av min lilla dotter, just nu kollar hon på Emil.


Jag och Alma i september -06


Alma äter sin första semla, februari -07

Äntligen.......

........har vi fått allt att fungera. Nu fungerar vårt trådlösa nätverk.

I dag har varit en lugn dag, Ester och Alma vaknade 6.30 men vi steg inte upp förens vid 7.
Som vanligt tog jag och Ester en promenad men hon vaknade i Gärdslösa när kyrkklockorna började ringa och sedan var det lögn att få henne att somna om. Det var väl därför hon sov 2,5 timme i eftermiddags.

När jag kom  hem från promenaden gjorde jag kålpudding till mig  och biffar till Andreas och Alma. Jag får äta kålpudding i en vecka nu men det var himla så gott.

I eftermiddags bjöd vi Thomas och Ros-Marie på fika, de uppvakte nämligen oss i samband med Esters födelse och vi lovade att bjuda på fika, nu 5 månader efter blev det av, bättre sent än aldrig.

I dag har vi även flyttat datorn till sitt "nya" rum, Andreas måste bara såga och greja lite med skrivbordet innan det är helt klart, så är det när man har små rum.
Vi måste även investera en bokhylla där vi kan ha alla pärmarna.

I går kväll såg vi på Mamma Mia, Andreas har nämligen inte sett den än. Jag tycker att den är så bra. Tack Emilia.
Köpte ett USB-modem i går så nu laddar jag ner filmer till datorn för över dem till modemet, tar ca 4 min, sedan är det bara in med det i dvd-spelare. Så smidigt att slippa bränna över filmerna till skivor.

Nehe, nu är Ester uttråkad så jag får snacka lite med henne.

RSS 2.0