Esterdagen

I dag har den lilla gullungen namnsdag, det firade vi med lite tårta.

I dag har vi haft fullt upp. Jag och Ester började dagen nere hos bvc-tanten, Ester skulle få sin andra spruta mot pneumokocker och hon blev inte ens ledsen fast tanten bara högg in nålen i benet. Sedan full fart hem och lämna Ester och in med Alma i bilen och sedan åkte vi till kalmar för att handla mat. Körde förbi McDonalds på hemväg, vi tog med maten hem och åt.

Efter middagen kom farmor för att passa Ester för jag och Alma skulle till simhallen där vi hade en mysig eftermiddag tillsammans. Sedan åkte vi hem och kokade kaffe och åt tårta, fast jag åt en apelsin.

Har även dammsugit och tvättat 3 maskiner tvätt, hoppas att morgondagen blir lugnare.

Snart ska jag och Emma ut på vår kvällsrunda, det ska bli så skönt.

Kalas kalas kalas

Nu tror jag det är färdig kalasat för oss, vi har varit på kalas varenda helg i mars, det är jätte trevligt men man äter alldeles för mycket.

I går var vi hos mina föräldrar för att fira pappa som fyller år i dag, grattis lilla pappa. Tänk att man börja få så gamla föräldrar  jag skojar bara mamma och pappa, ni är inte äldre än ni gör er. Mamma hade lagat jättegod potatisgratäng med kycklingspett och kycklingfile. Chokladtårtan såg underbart god ut men jag hoppade över den.

För någon vecka sedan fick jag en lergryta av min mormor som jag inviger i dag, det sägs ju att maten som lagas i lergrytor blir väldigt saftig. Jag la i potatis och morötter och över det la jag en hel kyckling med massa goda kryddor på. Ska bli spännande att se hur det smakar.

Klockorna äro omställda och enda fördelen med det är att det kändes inte lika tungt att titta på klockan när barnen vaknade, för då stod ju klockan på 7 annars brukar den ju bara vara 6. Men dom vänjer sig väl snart så klockan kommer nog att stå på 6 igen om några dagar. Det är så dumt att dom vaknar så fort det börjar komma in lite ljus i sovrummet, fast vi har mörkläggningsgardiner så kommer det in ljus i sidorna. Ester ska snart få flytta till eget rum, hon sover så konstigt. Hon är jättelätt att lägga och sover bra i ca 4 timmar sedan börjar hon snurra runt i sängen, bita på napparna, det slutar med att jag lägger henne i min säng och så somnar hon om till 3 eller strax efter och då får hon en flaska välling för att sedan somna om till 6 eller strax efter. Jag vet inte hur man ska göra med henne, ska man bara låta henne ligga där och snurra eller ska man lägga henne till rätta hela tiden? Eller är det ok att lägga henne i min säng för där somnar hon ju om. Vi har ju aldrig väntat ut henne så vi vet ju inte hur länge hon skulle kunna hålla på utan att vi gör något men i 2 timmar kan hon hålla på minst. När Andreas ligger nere slutar det med att han ger en mat, men hon är ju inte så hungrig för då äter hon aldrig upp välling. När jag ligger nere slutar det med att hon få lägga sig hos mig. Visst skulle man kunna testa hur länge hon kan ligga så men då blir ju jag som ett lik dagen efter så jag tycker inte det är värt det just nu. Tar väl det när hon får eget rum.

Just nu är jag lite sugen på att frächa upp vår toalett där uppe. Skulle vilja ha vit träpanel på väggarna, från golv till tak, så det blir lite gammaldags samt ny toalett, handfat, badrumsskåp samt ny belysning för den är under all kritik. Jag ber A i stort sett varje dag att han ska ringa snickaren, jag vill snart ha upp den nya ytterdörren, den börjar ju bli gammal nu och så vill jag även att han ska sätta upp panelen.

Tack för hjälpen med bloggen Emilia!!!!!
För den som undrar så har hon hittat bakgrunden på följande sida: www.pimp-my-profile.com/

Nu ska jag gå och kolla till min kyckling!!!


Världens godaste choklad

                                                 

Har ni inte smakat denna chokladen så har ni verkligen missat något................mmmmmmmmmmmm


Vi är friade.....

Då var det onsdag redan, halva veckan gången.

I måndags var jag och Ester på kyrkis, gjorde lite fint påskpyssel.
I går hade vi besök av Emma, Alva och Astrid, hoppas inte dom blev helt avskräckta av Alma.
På eftermiddagen när Emma skulle åka hem följdes vi åt till kalmar och handlade på Citygross, jag handlade för 1600:- så vi borde klara oss ett tag nu. Jag har haft frys och kylskåpsrensning i 2 veckor så det behövdes fyllas på igen. Det är så härligt att titta in i kylen nu när det inte ekar där inne längre.

Jag och barnen tog även en tur in till Ikea, skulle ha lite inredning till tvättstugan. Sedan hittar man ju alltid lite små saker som man "behöver".

I dag har jag varit i tvättstugan och rensat och äntligen fått lite ordning bland lakan och handdukar.

Andreas fick äntligen besked om salmonellan i dag och vi hade det inte, skönt. Han blev så lycklig, han har varit lite "stingslig"i  en veckan nu så jag hoppas det släpper nu.

Har även deklarerat i dag och stämmer det får jag tillbaka 5000:-, inte helt fel till sommaren.

Dags att lägga in lite bilder, det var länge sedan.




Pappas fina tatuering, han fick den av Alma.


Ester stor tjej och äter rån


Ester torr badar undertiden jg duschar Alma, som inte vill vara med på kort längre


Alma, Alva och Astrid dansar



Helgmys

Veckorna går så fort, känns som det är måndag fredag hela tiden. I går var jag och barnen hos mamma och pappa i mörbylånga. Alltid lika mysigt att få åka hem till mamma och pappa och få lite hjälp med barnen och god mat.

Kalaset i fredags var väldigt trevligt och en massa god mat. Jag åt tårta, jag har inte ätit något sött sedan nyårsafton men det bjöds på napoliontårta så jag kunde inte motstå det, supergott.

I dag har vi varit och ätit våfflor hos farmor, men jag åt endast 1/4 våffla fast jag skulle kunnat äta flera stycken med massa grädde och sylt för det är ju så gott.

Annars har vi tagit det rätt lugnt i dag, jag har inte gjort ett skit, jo jag har gått runt gärdslösa förstås och lagat mat och grejat med tvätten men jag har inte städat vilket jag hade tänkt att göra.

I morgon är det dags för blåtungevaccination igen och jag ska med Sigge till veterinären i morgon, han ska få sin årliga spruta. Farmor kommer och passar Ester undertiden för Alma kan nog tycka att det är spännande att följa med. Sigge har varit på rymmen i dag, Alma var ute och lekte vid 8 i morse och då hade hon släppt ut Sigge men Carita och barnen kom hem med honom 2 timmar senare så han hade inte gått så långt.

Veckan som kommer känns ganska full bokad. Måndag kyrkis och sedan veterinären, tisdag kommer Emma och tvillingarna, onsdag måste jag till kalmar och handla mat, torsdag var det något också men jag kommer inte ihåg just nu vad det var och fredag var det nog inget. På lördag ska vi fira pappa som fyller år den 29/3. Lillasyster kommer hem på fredag, alltid lika kul och träffa henne. Kanske dags att be henne hjälpa mig med bloggen.

Nu ska jag gå och byta bajs......

Dagisräkning

Fick en chock i dag när jag öppnade dagisräkningen, höjning med 300:-. Jag avskyr verkligen Borgholmskommun. Fast Alma bara är på dagis 15 tim/v måste man numera betala lika mycket som hon vore där heltid. Som föräldraledig får jag inte ha henne mer heller fast hon både vill och behöver vara där.

Jag tycker det borde finnas ett undantag för 15 timmars barnen för dom är ju aldrig mer än 15 tim, det är helt sjukt att vi ska betala lika mycket som dom som är där heltid. Man borde få betala för dom timmar barnen vistas där.
Jag funderar på att börja jobba några timmar hemma så hon får var mer på dagis, mest bara för att jävlas.

I kväll blir det 30 årskalas hos grannen, det är Andreas kusin Johan som fyller år.

Nu ska jag gå ut och lägga Ester.

Biobesök

I går hade jag en underbar eftermiddag och kväll. Jag och Pauline gick på stan och shoppade, åt på Kina och var på bio, det var så trevligt. Vi såg Män som hatar kvinnor. Den var bra men lång, boken var ju självklart mycket bättre och men man förstår filmen bättre om man läst boken. Men det är så underbart att komma hemifrån en stund och bara få tänka på sig själv. Det hade gått jättebra för Andreas så det är ju skönt att det funkar.

Annars händer det inte så mycket i mitt liv, ungarna är fortfarande lite snoriga. Själv börjar jag få lite ont i halsen så jag åker väl också på en förkylning. I morgon är det dagis för Alma igen, på onsdagar har dom gympa som Alma älskar. 4-åringarna får numera vara med dom stora barnen på deras gympa och det tycker Alma är kul.

I eftermiddags var vi och hälsade på Elise, Clara och Axel så Alma fick leka av sig ett tag.

Nu gnäller Ester så jag får väl gå igen.

Förkylningarna är här igen

Trodde förra veckan att Ester skulle bli förkyld men det blev inget men i dag har både Alma och Esters näsor börjat rinna och dom nyser hela tiden. Dom har ju varit fria från förkylningar i 2 månader nu så det är väl dax igen. Men allting är bättre än magsjuka som fortfarande härjar på Almas dagis, hoppas verkligen vi inte drabbas igen.

I dag har kossorna fått fotvård, skulle jag med behöva, så nu är det 6 månader tills nästa gång. Det blir ju alltid lite extra jobb när man ska stå med mat och fika x2. Men det gick bra, dom var färdiga redan vid 15.

Själv så har jag varit i trädgården och räfsat fram mina rabatter och Almas sandlåda, den var nämligen full med löv.
Men det är mycket kvar att göra innan den blir fin men jag är så sugen på att köpa lite uteblommor och göra fint.
Men det är väl lite tidigt för det kommer säkert ett par frost nätter till.

I natt är det min tur att sova uppe, gud vad jag längtar. Det var så skönt att få sova, hoppas jag sover lika bra denna gången. Ester kommer väl sova sämre nu när hon är förkyld.

I dag fyller farmor år, Alma hade målat en fin tavla till henne på canvas duk. På lördag fyller farfar så dom ska ha kalas då.

I kväll blir det promenad själv, Andreas skulle egentligen på möte men han hoppar över det så då kan jag komma ut men mina gå vänner kunde inte. Jag köpte ju stavar för 2 veckor sedan och det var en bra investering, dels är det väldigt skönt att gå med och man förbränner nästa dubbelt så mycket kalorier och det är ju bra.

Alma har kommit in i värsta trotsåldern, jag trodde inte det kunde bli värre men det kunde det. Hon ska promt få sin vilja igenom och får hon inte det får hon värsta raseriutbrottet. Däremellan kan hon vara hur go som helst, men på en sekund kan det vända. Man kan ju hoppas att det blir bättre någongång..........

Nu ska jag nog gå och leka lite med barnen, Alma är visst hungrig, ovanligt?!

I natt har jag fått sova

Jag har nämligen sovit uppe i datarummet med hörselproppar, så skönt att få sova en hel natt Sover . Jag vaknade till vid 2 i natt, kollade bara på klockan och somnade om till 6. Då flög jag upp för Andreas går ju ut vid 5 men barnen låg där nere och sov. Min älskade manKärhar kommit med detta förslaget att jag ska få sova i fred, jag är så lätt väkt och Ester rör sig mycket i sömnen och kan vissa nätter ligga och vrida sig och låta konstigt i flera timmar och då kan ju inte jag sova. Andreas sover ju trots dessa ljud. Det hade gått jättebra i natt, Alma hade kommit ner vid 2-tiden så Andreas och hon hade varit och kissat och då passade han på att värma vällingen och mata Ester.

Jag känner redan hur bra jag mår, längtar redan till i morgon då jag ska få sova uppe igen. Man orkar ju så mycket mer när man är pigg och tålamodet är betydligt bättre.

Annars händer det inte så mycket, har stekt 150 köttbullar tills i morgon, då är det dags för klövervärkning igen. Tänkte bjuda på köttbullar, potatis och gräddsås.

Glömde skriva att jag fick min första fästing i söndags, trodde inte det var sant när jag såg den på armen. Den hade knappt satt sig fast men jag kan inte begripa var den kommit i från, jag är ju inte precis i några buskage.

Sitter och glor lite på blocket, är ute efter en nyare vagn till Ester, jag vill ha en röd Babytravel jogger. Har fått kontakt med en i Ronneby men det verkar inte som jag får den då en annan skulle komma och kolla på den i dag. Jag ska försöka sälja vår gamla vagn men det blir nog inte så lätt. Sittvagnsdelen är så dum, fotstödet åker ner hela tiden, den gjorde så redan på Almas tid.


                                         



På torsdag ska jag hämta nya bilbarnstolen, blev en Britax, så jag passar väl på att handla lite på Citygross också. Ska även in en snabbis på Ikea för att köpa svarta kuddar till kökssoffan samt köpa Alvine jalusi till matrummet. Köpte en till köket förra veckan och blev då nöjd.

Nu ska jag och barnen gå ut och rensa upp lite i trädgården.


Det går långt mellan gångerna

men det känns som min tid inte räcker till, jag blir galen. Jag vill/behöver göra tusen saker men hinner ingenting eller slutför ingenting. Jag är trött på mig själv just nu och det går tyvärr ut över resten av familjen. För sedan jag började tänka hur jag äter (banta) så har jag börjat vilja ta tag i allting i mitt liv. Jag vill ha skinade rent hus, jag vill att alla kläder ska vara tvättade och fint inlagda i garderoben, jag vill ha frysen full med hembakade kakor och bröd, jag vill vara den perfekta mamman, jag vill vara alla människor till lags, jag vill hinna med att motionera 2 gånger/dag,  jag vill jag vill jag vill. Men jag måste inse att jag inte kan uppfylla alla dessa saker men när jag inte uppfyller dem så får jag ångest. Jag tror jag har fått prestationsångest. Trodde inte det kunde drabba mig.

Om någon skulle fråga mig, vad har du gjort i dag, då skulle jag antagligen svara, inget speciellt. Fast jag varit ute och gått, bakat bröd, lagat mat, tvättat, vikt tvätt, diskat, förberett bokföringen, planterat om mina blommor. Varför anser man/jag att jag inte gjort något bara för jag gjort dom dagliga sysslorna?

Jag ser saker att göra hela tiden som te x när jag bytte blöja på Ester och skulle kasta den i papperskorgen då ser jag att toaletten är dammig och börja då genast att torka den istället för att sätta på Ester ny blöja. Jag gör detta utan att jag tänker på det. Sådan är jag hela dagarna.

Nog tjatat om mig men det kändes skönt att skiva om det och på något sätt så inser jag hur dum jag är, jag hoppas att jag kan sluta bry mig om vissa saker.

Nu ska jag gå och bry mig om min familj!!!!!

Gipsavgjutningar

Alma ska vara hemma från dagis denna veckan för det är så mycket sjukdomar som går där just nu. Barnen har ju redan haft magsjukan så kan man undvika det så gör jag det.

Så nu gäller det att aktivera Alma, vi gjorde trolldeg på förmiddagen och sedan fick barnen göra avtryck med sina händer och fötter. Dom blev inte så bra för det blev för mycket luft i gipset. Ska be Andreas om hjälp nästa gång då man tydligen måste röra på ett visst sätt för att få bort luften. Men här är resultatet.


Syskon avgjutning


Alma fot



Ester fötter, blev tyvärr inte så bra.

Alma och jag hann även städa och skura hallen, Alma älskar att moppa golvet men det flyter av vatten. Men man ska väl uppmuntra dom till att städa. Jag hoppas ju att det håller i sig tills hon flyttar hemifrån men när hon är 15 vill hon säkert inte skura längre.

I eftermiddag går vi hog ut en sväng och leker lite, kanke kan vi ha en liten picknick.

I morgon är det föräldragrupp och sedan är det 6 månaders kontroll för Ester, då är det tydligen läkarundersökning också.

Ester håller nog på att bli förkyld, hon nyser och snoret har börjat rinna. Hon har väl blivit smittad av sin far som är lite små hängig, ja ni vet hur karlar blir när dom blir lite förkylda.


Förkyld far och dotter

RSS 2.0