-18 grader

I dag är det kallt, tur att ingen såg mig när jag var ute på min morgonpromenad. För snoret i näsan blev istappar och ögonfransarna och håret alldeles vitt. Så nu vet jag iallafall hur jag kommer se ut när jag blir gråhårig:-)

Ester börja bli sig själv igen, febern är borta och hon har börjat äta lite smått igen fast hon dricker helst välling.
Trots att hon har haft feber så har hon sovit hela nätterna, vilket är väldigt skönt för oss alla.

Efter middagen ska Alma ut och rida lite på Bessie, ska försöka ta några bilder, det var länge sedan jag hade kameran framme.

Annars händer det nog i nte så mycket mer, hade tänkt att baka slätabullar men det får nog vara tills någon annan dag.

Sjukling

Vi har en lite sjukling här hemma, jag avskyr när barnen är sjuka. Att se dom så hjälpalösa skär i ett modershjärta. Ester har över 39 grader och har varit helt slut större delen av dagen, hon har legat på min magen och sovit i omgångar. Hon har inte ätit sedan vällingen i morse, men hon har druckit lite saft emellanåt.

Nu ligger hon och sover i sin säng men det blir nog en orolig nattsömn för oss alla i natt. Alma ligger i sin puff och sover och Andreas är på bystämma.

I morgon ska jag och Alma ha en "mys" förmiddag i Borgholm, handla lite födelsedagspresenter och fika på Nya kondis. Alma tycker det är så mysigt att gå och fika, själv äter jag ju inte kakor längre så jag får väl nöja mig med en kopp kaffe.

I morgon kväll är vi bjudna till Bettan, hon fyller nämligen år i dag, men Andreas och Alma får nog åka själva om det inte sker ett under med Ester i natt. Men jag hoppas Ester är lite piggare i morgon, är så jobbigt att se henne så trött hon som brukar vara så full med energi.

Nu ska jag nog titta lite på Robinson.

Snö, snö, snö

varför slutar det aldrig snöa, jag vill ha vår och sommar. Alma tycker inte ens det är kul att åka pulka längre, hon har också tröttnat och när barnen börja tröttna på snön då är det dags för den att smälta.

I morse kräktes Ester, mitt under sitt välling ätade. Hon blev lika paff som jag, vi blev helt nerdränkta både hon och jag men när vi fått av pyjamasen var hon lika glad som vanligt. Så hon fick börja morgonen med en dusch. Men hon har inte kräkts något mer än, hoppas att det inte blir mer. Antingen var det väl en lindrig form av magsjuka eller drack hon för häftigt. Men magsjukan går i Almas skola så det är väl bara en tidsfråga innan hon kommer hem med smittan.

Annars så går allt sin gilla gång, alla dagar ser ungefär likadana ut. I går var jag och Ester i kalmar och handlade på City Gross, vi åt lunch på Ikea och sedan avslutade vi med att gå in på Mairo. Jag blir helt sjuk i den affären, det finns så mycket fint både till hemmet och barnen. Köpte en ljusstake men jag måste snart tillbaka och handla lite till.

I kväll ska jag på ljusparty hos Cartia, alltid trevligt att komma ut och träffa lite folk.

På lördag ska Alma på 5-års kalas till Agnes och hon längtar som en liten tok. Hon frågar varje dag när det är lördag, även att hon kan veckodagarna måste hon fråga.

Undra om det blir oväder, just nu snöar det väldgt mycket här.

Nu ska jag gå och hänga lite tvätt innan Ester ska gå ut efter sin eftermiddagsvila.

Tiden.....

räcker inte till för mig och bloggen blir då lidande. Men nu ska jag försöka skärpa mig.

Nu är alla julsaker borta utom gardinerna, dom ska bytas nästa vecka. Barren får vi nog leva med till nästa jul.
Det händer inte så många roliga saker i mitt liv utan jag försöker mest få vardagen att fungera. Man kommer fort ifrån rutinerna när man varit ledig men nu är vi på rätt väg igen så det känns skönt.

I dag har jag och Ester varit i Borgholm, skulle kolla om det fanns någon rea kvar. Som vanligt blir det bara till barnen som man handlar.

I onsdags var vi och hälsade på barnens nya syssling, han ska heta Emil. Han var så liten och söt.



I morgon ska jag och barnen åka till Löttorp på julgransraskning, ska bli mysigt att få ett sista avslut av julen.

Har inte så mycket mer att skriva om så här kommer lite bilder.


Alma har lärt sig köra ensilagevagnen


Andreas åker skridskor, Alma försökte också men det gick inte så bra


Ester glad som vanligt


Ladugårdsbygget går framåt, nu är all spant uppsatt och en del innerväggar är också på plats.

Nu är det dags för lite kaffe!


RSS 2.0