Lata mig i sängen

Just nu är det alldeles tyst och stilla i huset, barnen sover och jag kan ligga och surfa i sängen. Det har ju inte blivit så mycket sömn för min del dom sista dagarna så jag försöker vila när jag kan. Jag blundar när jag går genom huset för att slippa se skiten som ligger överallt, jag sparkar bort leksakerna längs vägen för jag orkar inte böja mig ner, snacka om att vara lat. Men jag har så ont i kroppen, känner att jag med håller på att bli lite sjuk.

I dag när Ester skrattade tyckte jag mig kunna skymta något vitt i underkäken, inget som kommit upp men under skinet eller tandskötet tyckte jag mig se något. Kan ju inbilla mig men snart borde det ju vara dags, barnet är ju 8 månader.

På förmiddagen har jag och Pauline, Anton o Ester varit och handlat mat, Alma fick vara hemma med pappa eftersom hon hade feber i går. Veterinär Karin hade varit och tittat på en ko och Alma hade stått blixt stilla i 45 minuter och tittat på vad hon gjorde, kanske en blivade veterinär, det hoppas pappa Andreas. Alma var så facsinerad över att veterinären hade stoppat in något i kons rumpa men hon kunde inte riktigt förklara vad det var för något.

Ska kanske passa på att vila lite nu innan barnen vaknar.

Nys, fräs och snor

så ser livet ut för mig just nu. Barnen är så dunderförkylda. Varje gång Ester nyser kommer 2 gigantiska 11 ut. Alma har fått påspädning av sin förkylning.

Natten har varit ganska orolig så vi hade sovmorgon i morse. Ester vaknade strax efter 8, Alma var vaken vid 6 tiden men somnade sedan om till 8.30.

I går kväll var vi hos farmor och farfar, faster Anna och Claes var hemma så vi var bjudna på middag. Det blev grillat med klyftpotatis.

I dag har vi tagit det ganska lugnt, på förmiddagen kom Anna, Claes, Bettan, Gustav och Ebba. På eftermiddagen kom farmor och Gustav så Alma och han kunde leka lite till.

Har inte orkat laga någon mat så vi har ätit lite rester, får se om jag orkar göra något till kvällen. Barnen är ju gnälligare än vanligt så jag får ju inte så mycket gjort heller.

I morgon blir det inget kyrkis i alla fall, inte så kul att gå i väg med så förkylda barn.

Det blir en kort vecka för Alma på dagis, blir endast onsdag o torsdag eftersom det är 1:a maj på fredag. Jag frågade på dagis om man kunde få byta dag en sådan veckan men det gick absolut inte. Pratade även med hon som är ansvarig för dagiset i gärdslösa för jag skulle ändå fråga henne om vårdnadsbidrag men hon sa att det gick ju inte. Jag blev galen på henne, jag ska betala för heltid men får endast ha henne 15 tim och får inte välja dagar själv. Ska jag betala för heltid så tycket jag åtminstone att jag kunde få välja vilka dagar hon skulle få vara där. Men hon började då jämföra mig med föräldrar som jobbar mycket kvällar, dom kanske bara lämna sina barn 5 tim/veckan. Men jag tyckte inte hon kunde jämföra mig med dom, för dom kan ju ha barnen där mer om dom vill men det kan ju inte jag. Jag hade köpt resonomanget om det hade varit en speciell taxa för föräldralediga/arbetslösa men ska vi betala för heltid och behandlas som dom som arbetar i det fallet tycker jag att vi ska behandlas lika när det gäller att välja när våra barn ska vistas på förskolan. Men men.......

Jag måste ta ut mycket föräldrapenning i sommar så jag kommer upp i 250 dagar och efter det måste jag få ett intyg av FK som jag ska skicka med ansökan om vårdnadsbidrag. Kan bara tänka hur lång process detta kommer att bli. Jag tänkte börja ta ut vårdnadsbidraget from 1/9 och sedan måste jag jobba 6 dagar/månaden för att få ihop pengar så jag ska klara mig.

Nu får jag nog gå och ta hand om barnen, det blev mer skrivet än jag tänkt.

Fredagsmys

Jag älskar fredagskvällarna för då äter vi massa gott och bara slappar framför tv:n. På fredagar unnar jag mig nu mera att äta godis, min stora last här i livet.

I natt har jag inte sovit mer än 2 timmar, Ester har varit så orolig och varm av febern, hon har legat på min mage större delen av natten och då kan ju inte jag röra på mig. Hon har feber i dag också så jag ger henne panodil var 5:e timme för annars är hon helt slut. Hoppas febern ger sig snart, det räcker liksom med att hon är dunderförkyld.

Har i dag varit o köpt örontermometer på apoteket, det var helt ljuvligt att ta febern nu, vi har provat den hela familjen.
Annars har jag inte gjort ett skit, är så trött jag har ju vant mig vid att få sova 6-7 timmar.

I kväll blir det hemmagjorda hamburgare.

Nu var det dags igen...

för lite förkylningar och feber. Alma har varit förkyld ett par dagar och i eftermiddags började Esters näsa rinna och en stund senare var hon brännhet. Tog febern men hon verkligen avskyr rumptermometern så i morgon ska jag köpa en örontemp, såg dom hade erbjudande på apoteket. Rumptermometern vägrar ju Alma att använda så jag tror det blir en bra investering, tar ju endast någon sekund så är det klart. En del säger att dom inte visar exakt men så mycket fel kan dom ju inte visa.

I dag har jag äntligen fått upp den sista gardinlängden, så nu återstår endast en storstädning av "salen "sedan kan vi börja bjuda hem folk igen. (Fast det blir nog inte städat än på några månader om jag känner mig själv)

Sitter mest och glor på tradera hela dagarna, vinner en del bl a en fin palestina sjal med silvertrådar i, den var ny och kostade typ 50:- med frakten. Jag har kollat i en del affärer men sjalar är ganska dyrt eller för min plånbok allefall.

Nu ska jag strax ut på min kvällsrunda, ska bli skönt att komma ut och röra på sig.

Jag bakade Leilas lionbar Madeleine och dom var skitgoda, jag var bara tvungen att smaka fast jag inte äter kakor.
Bakade även Andreas favvo kakor i dag, det är havrerutor i långpanna. Jag tror Andreas skulle kunna äta ihjäl sig på dom, jag bakar nya minst en gång i vecka.

I morgon blir nog en lugn dag eftersom Ester inte är pigg, annars skulle jag och Pauline ev åkt till kalmar men det få vara tills nästa vecka.

Den nya människan

Jag har sett en bra men skrämmande film som heter så.
Filmen handlar om en en flicka som heter Getrud och hon tas till flickhemmet i Odenslund. Dit tas flickorna för att arbeta under stränga förhållanden och sedan steriliseras. 17-åriga Getrud är en av dessa kvinnor. Hon är inte riktigt medveten om vad som händer, men att hon inte vill vara på hemmet är hon klar över.

Tusentals svenskar tvångssteriliserades under 50-talet. Man hävdade då att det var kvinnor som av någon anledning inte ansågs passa in. I verkligheten var det helt vanliga kvinnor som råkade komma ifrån fattiga och barnrika familjer. Den slutliga lösningen enligt läkare och politiker på att fattiga födde så många barn skulle vara att tvångsterilisera unga kvinnor från fattiga familjer. Fattiga kunde ju ändå inte försörja så många barn. Jag hade faktiskt aldrig hört talas om detta, borde faktiskt tas upp under någon historielektion i skolan.


En helt klart se värd film, den är gjord av samma man som gjorde "Den bästa av mödrar".


Annars har det inte hänt så mycket i dag, Alma har varit på dagis i dag i stället för på fredag. Dom har varit på utflykt i dag och åkt buss till Spjutterum och varit och hälsat på en fårfarm. Dom hade haft en jättemysig dag.

När jag hämtat Alma bar det i väg in till kalmar för veckohandling. Hon somnade så fort hon satte sig i bilen, Ester somnade på väg till dagis. Det är så skönt att köra bil när dom sover. Handlingen gick superbra, ett uttryck Alma bruka använda. Hon är så duktig när vi är och handlar, hon älskar att gå i affärer, särkilt mataffärer. Hon tjatar inte inte direkt att att få några saker heller. Hon kan fråga "får jag den barbiedockan" när jag säger nej så svarar hon "nehe" och ställer tillbaka dockan.

Ännu en kväll i ensamhetens tecken, Andreas var borta i går kväll och är även borta i kväll med. Jag har blivit bortskämd med att Andreas alltid lägger Alma. I dag fick jag både duscha och tvätta hennes hår samt bada Ester själv. Fast det går bra, Ester är ju bara att lägga i sängen vid 19 så somnar hon omgående. Vid 19.15 sa Alma "mamma jag vill gå och lägga mig" så dom är ju inte svåra att få i säng. Så nu har jag det så lugnt och skönt, soffan för mig själv.

Nu ska jag kolla färdigt på Äntligen hemma.


Veckan som gått

Jag/vi har väl inte gjort något speciellt precis.
I måndags var vi på påskbord hos mamma och pappa.

I tisdags var jag, Pauline och Ester i kalmar och shoppade lite kläder.

I onsdags var jag och barnen och handlade mat på Citygross och som vanligt tog vi en tur till Ikea där jag äntligen hittade gardiner till vårt "finrum" även kallat salen.

På torsdagen fortsatte jag med fönsterputsningen inne i salen, känns som det aldrig kommer att bli färdigt. Jag har fortfarande ett halvt fönster kvar att putsa. Det är jobbigt att ett fönster egentligen blir åtta rutor att putsa.
I fredags städade jag och la upp gardinerna, jag förstår inte varför gardiner ska behöva vara så långa, har verkligen människor så högt i taket så man behöver 3 meter gardin per fönster?

I dag trodde jag att jag skulle bli färdig med fönsterputsningen men inte, Ester blev väckt av farfar efter 45 minuter då han skulle ta bort en rosbuske i vår trädgård som dom ska flytta till sin. Sedan blev det inte så mycket gjort, Ester var gnällig eftersom inte inte fått sova men för pigg för att somna om. På eftermiddagen kom kusin Gustav och lekte.

I morgon ska vi på konfirmation, det är min systerdotter Julias tur nu.

Här kommer lite bilder från veckan som gått.


Ester gungade för första gången, tyckte det var super kul


Alma och kusin Gustav fikar, skulle absolut sitta på samma stol


Ester provade syrrans gamla cykelhjälm som hon kan ta över nu


Hörde i kväll hur Ester satt och suttade frenetiskt då hade hon hittat ett litet lock som hon kunde använda som napp, det såg väldigt roligt ut

Påskfika

I dag har vi varit på det årliga påskfikat och jag minns fortfarande mitt första för 13 år sedan. Det var då jag träffade Andreas släkt för första gången.

Här kommer lite bilder.


Alma och Gustav på Hans traktor

Alma, Gustav och Ebba (kusinerna)







Lisa och Mons

Alma tog en närbild på Axel

Härlig promenad

Började morgonen med att gå en runda med Carita, det var så underbart väder.

Gjorde en tjälknöl i natt och det skulle bli så mycket mat så vi bestämde att bjuda farmor och farfar på middag.
Det blev tjälknöl och potatisgratäng och brylepudding till efterrätt.

Efter maten gick jag, farmor och barnen på promenad till Olofs backe, ett härligt ställe med vacker natur.

Annars har jag putsat lite fönster, rensat och vikt urvuxna barnkläder, äntligen är jag snart färdig och jag tror det blir 7-8 kartonger med barnkläder.

I morgon är det dags för det sedvanliga påskfikat hos Lillan, Andreas faster.


Alma och farmor



Alma skalar en pinne





Glad Påsk

I dag har Alma och sysslingarna gått påskkärring, kusinerna var tyvärr sjuka så dom kunde inte vara med.
Barnen var så duktiga, vi gick nog ett par kilometer sammanlagt och mycket godis blev det. Tom Alma tyckte att det räckte. Men jag slipper köpa godis till hennes påskägg i alla fall.

Här kommer lite bilder från dagen.


   
Alma innan dagis                                     Alla barnen


Alla barnen



Besök hos Lillan

 
Elise, Oliver, Clara och hunden Ville          Mina tjejer                                    




Glad Påsk!!!!!!!!

Mysig dag i det vackra vår vädret

Vilket väder, man blir ju så glad.

Vi har haft en mysig eftermiddag i borgholm jag och barnen.
Vi började med att besöka biblioteket, första gången för Alma och jag skäms över det, vi lånade lite böcker och 2 filmer. Sedan strosade vi vidare till apoteket, bokhandeln och sedan avslutade vi med en fika på Nya Condis, Alma tycker det är så mysigt att gå på fik.

På förmiddagen hjälpte farfar Alma att sätta i hop hennes efterlängtade studsmatta, hon är så lycklig för den.
Undertiden putsade jag lite fönster och städade i sovrummet. Håller även på att sortera alla barnens kläder och lägga i lådor, känns som ett evighetsprojekt då Alma vill hjälpa mig med detta.

I dag har farmor och farfar avlivat lilla Fanny, deras hund. Hon var gammal och sjuk så det var väl bäst så men visst är det tråkigt. Hon har liksom alltid funnits där, hon var valp när jag och Andreas träffades för 13 år sedan.


Alma och farfar


Alma mitt i ett hopp


Ester i sin dress hon fått av moster Anna


Tjejerna

Då var det söndag igen....

...och ännu en vecka har gått. Och vi har väl inte gjort någon speciellt sedan sist utan bara dom vanliga betingen.
Var i kalmar i fredags ock köpte lite uteblommor och en kruka man har ju fått lite vårkänslor med det fina vädret.

I går var vi i mörbylånga och hälsade på mamma och pappa och min mormor som var på besök. Pappa var snäll och tvättade av vår bil, den såg hemsk ut. Nu är den fin utvändigt i alla fall. Invändigt ser den ut som en soptipp från Kazakstan. På kvällen grillade vi, det var så gott.

Andreas är fortfarande halvrisig, han har varit det i snart en vecka, han har ingen feber längre men nu har han så ont i halsen så han kan bara dricka. I morgon får han nog besöka farbror doktorn. Det är jobbigt att se honom så nere,ingen ork till någonting.

I dag blir det nog en ganska lugn dag.








RSS 2.0