Förkyld igen

Ester har åkt på en dunderförkylning igen, hon hann vara fri från den förra i 2 veckor. Så sömnen i natt har inte varit så bra så i dag har det inte blivit mycket gjort. Men skiten finns ju kvar tills en annan dag så jag får väl stå ut med den en stund till.

I går var vi i Mörbylånga hos mamma och pappa. Vi var och fikade på det nya cafeet som har öppnat där, hoppas verkligen det får vara kvar, det finns inte så mycket affärer kvar i mörbylånga längre.

Alma har inte varit på sitt bästa humör i dag så vi har kommit ihop oss flera gånger, dom dagarna är så jobbiga för det känns bara som man skriker på henne hela tiden. Man börjar i normal samtalston men det slutar ofta med lite högre tonfall, tyvärr.  Jag vet ju att det inte blir bättre när jag skriker men när man är trött så rinner det över lite tidigare än vanligt.

Just nu är hon ute och leker med sin tramptraktor, hon har även "hjälpt" farfar att bygga lite på hennes lekstuga. Det ska bli så skönt när den är färdig så man kan ta ut lite av hennes saker och ha i den.

I kväll ska vi grilla, hoppas vädret håller uppe, det har varit lite växlande väder i dag. Blir nog även ett glas rött.

I dag har jag äntligen skrivit anställningsavtal till Ellinor och betalat ut löner. Alltid lika skönt när pappersarbetet är avklarat.

Skriver mer en annan dag!

Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter vår minisemester, det har varit jätte trevligt och mysigt, tack Elisabet och Svante för allt.
Andreas verkar nöjd med de gårdar han varit och kollat på, i går var jag och barnen med på en gård i Gällared, dom hade haft mjölkrobot sedan 2000. Det var faktiskt första gången jag såg hur robotmjölkning gick till. Efter det åkte vi till ett mysigt ställe och fikade med E o S.

I morse åkte jag och Ester och storhandlade på Maxi, kylskåpet ekade när vi kom hem.
Annars har vi tagit det rätt lugnt, Alma har varit med farmor och jag har tvättat, det blir ju lite extra tvätt när man varit borta.

Här kommer lite bilder från Strättebo.


Elisabet och Svantes hus

Alma vågade tillslut köra lådbilen, som även jag kört som barn

Ester vågade hon med

Alma som leker i trädgården

Tjejerna i sina flytvästar

Jag, Alma och Elisabet i båten

Svante, Andreas och Ester

Vi åkte båt till en strand och fikade

Alma

Elisabet och Andreas badade men när Andreas skulle bada tog tyvärr mitt batteri slut så det finns inget bildbevis på det

Minisemester

I morgon ska vi åka på minisemester till Strättebo, Fegen. Andreas ska kolla på lite lagårdar och träffa någon snubbe i Falkenberg på tisdag. Vi ska bo hos Svante och Elisabet, goda vänner till mina föräldrar.
Så i morgon ska vi nog besöka Gekås i Ullared, ligger endast 20 minuter från dom, så vi får se om vi kan göra några fynd. Andreas är inte så pigg på att åka dit men han har inget val.

Det ska i alla fall bli mysigt att åka i väg ett par dagar och bara umgås med familjen.

Men det blir väldigt mycket packning, man skulle kunna tro att vi skulle vara borta i 2 veckor. Jag fasar redan för hur jobbigt det blir när vi kommer hem och allt ska packas upp igen. Fast jag ska försöka att inte tänka på det nu.

Nu ska jag nog krypa till kojs.

Godnatt!

Nu är lugnet slut

för i dag har Ester börjat krypa, sakta med säkert. Nu syns även båda tänderna där nere.
I går var vi på BVC igen för en extra vägning då hon gått upp så dålig förra månaden men nu hade hån gått upp 0,5 kg på 1 månad så nu var hon i fatt sin kurva igen. Man blir ju lite nojjig då man inte hade dessa bekymmer med Alma, hon låg alltid över sin kurva. Ester väger nu 8,8 kg och är 75 cm lång och 8,5 månad gammal.

I går var vi på vår fest på Almas dagis, trevlig liten tillställning. Började med att barnen sjöng lite sånger, sedan var det tipspromenad och efter det grillade vi korv och fikade med Leilas rabarberkaka. Sedan lämpade jag av familjen hemma för att åka till min HLR kurs.

I dag har jag suttit med bokföringen i flera timmar men nu är det äntligen klart, alltid lika skönt varje månad när det är färdigt. Jag och barnen har varit på Granngården och köpt hundfoder och lite flugfångare, håller på att bli tokig på alla flugor.

I kväll blir det en lång promenad, för jag kommer väl troligtvis inte ut i morgon. I morgon ska jag och Ester till ögonkliniken i Kalmar med hennes rinnande öga. Hoppas verkligen att dom vill öppna upp tårkanalen och att vi inte ska behöva vänta i flera veckor till innan vi kan få en tid för det.







Här är alla barnen på dagis

Här kryper Ester

Sköna söndag

Äntligen verkar det vackra vädret komma tillbaka. I dag har vi bara haft en skön dag, jag började dagen med en promenad runt Gärdslösa.

På eftermiddagen kom mamma, pappa och Emilia. Vi fikade med rabarberpaj och vaniljsås.
Alma hade slarvat bort din "nasse" så alla letade efter den, vi letade överallt men hittade den inte. Men till slut kom den till rätta, hon hade lagt den i ett fack på Esters vagn. Skönt att den kom till rätta annars hade det inte blivit roligt för oss i kväll.

I kväll så grillade jag rådjursfile, helt underbart gott blev. Mamma, pappa & Emilia, ni missade verkligen något gott. Till det åt vi rotfruktsgratäng. Till efterrätt åt vi smulad digestivkex i ett glas med vaniljkesella och hallon och blåbär, det var också supergott.

Efter alla mat blev det en promenad igen för mig, skulle ju ändå släppa in farmors katter, vi är kattvakter när dom är på Kreta.

Här kommer lite bilder från dagen.


Ester & Andreas


Moster Emilia & Alma

Ester som äter glass

Maten som vi åt i kväll


Växjöresan

gick bra, vi hade en mysig dag, fast vädret kunde varit lite bättre. Barnen var jätteduktiga på tåget. Vi shoppade lite grann, jag hade kunnat handla mer men vi kunde inte bära mer saker. Vi åt flottig mat på La Gondola och på stan köpte vi mjuklass. Alma gick sin efterlängtade kassapparat.

Här kommer lite bilder från gårdagen.

   
                                  
Alma, Ester och mamma (mormor) på tåget
   
                                 
Alma, Ester och mamma på restaurangen


Alma o mormor


Almas kassapparat

Alma väckte mig vid 06.15 i morse och sa"mamma jag får inte i gång kassapparaten"
Jobbigt med morgonpigga barn  när man själv bara vill sova.


Tjejerna senare på kvällen.

Tänk vad tiden går fort, det var inte länge sedan som det såg ut så här.



Nu är det lunchdags.

HLR

I går var jag på Hjärt o Lungräddningskurs, det var Röda korset som höll i den. Det är fortsättning nästa vecka, det är verkligen något alla människor borde få gå på. Vanligtvis kostar kursen ca 500:- men denna omgången var gratis. Det var trevligt, kände alla som var där, flera var från min föräldragrupp.

I går var jag och hälsade på hos Telenor, min arbetsplats. Usch vilken ångest, vill verkligen inte tillbaka. Allt är så förändrat, bara nya människor. Jag är väl snart bland dom äldsta på bygget, dom som anställt är typ 18-19 år.
Men till hösten ska jag börja jobba  dagar i månaden, men jag börjar nog inte förens i oktober, skjuter på det så länge som möjligt.

Var  och handlade lite på Coop och sedan åt jag och Ester lunch hos mormor på sjukhuset (hon jobbar där).

I dag har jag städat på övervåningen, fattar inte hur fort det dammar igen.
Nu ska jag gå och förbereda lunchen, det blir fisksoppa.

Kolmården

Har i dag bokat resan till Kolmården, vi åker den 23/6 och vi ska stanna en hel natt. Bokade rum på Vildmarkshotellet, det såg jättefint ut, rum med havsutsikt, det ni.





Bilderna ser ju fina ut så vi kan ju hoppas att det ser ut så i verkligheten.

I går bokade vi tågbiljetterna till Växjö, jag, mamma och barnen ska på en liten tur dit på fredag. Hoppas på att kunna shoppa lite. Alma tycker det ska bli så spännande att åka tåg.

Annars har det inte hänt så mycket i dag, vädret är ju inte så inbjudande så vi har hållit oss inomhus, förutom Ester som står ute och sover i alla väder. Just nu sitter hon på köksgolvet och leker och Alma är uppe och sover i sin säng.

Ester


Mina stackars tomatplantor, dom undrar  väl vart solen har tagit vägen

I går bakade jag Paulùns GI-frallor, jättegoda. Skriver ner receptet i fall någon vill baka dom.

Paulùns GI-frallor

ca 20 st

50 g jäst
1/2 l mellanmjölk, laktosfri
3 1/2 dl havregryn
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl sesamfrön, skalade
1/2 dl solrosfrön

2 tsk salt
2 tsk flytande honung
6-7 dl dinkelmjöl, siktat
1 dl grahamsmjöl
1/2 dl rapsolja

Blanda jästen i fingervarm mjölk i en stor bunke. Häll i havregryn, linfrön, sesamfrön och solrosfrön och rör om. Låt stå under duk på ett varmt ställe i 15 minuter, tills det kommer små bubblor från degen.
Blanda i salt, honung och rör ner lite mjöl i taget. I början går det bra med en trägaffel, men mot slutet kan du bearbeta degen med händerna. Häll i oljan i slutskedet av knådandet. Degen ska vara ganska lös, men lossna från händerna och skålkanterna.

Forma små bullar, ca 20 st, platta till dom och ställ dom på en plåt med bakplåtspapper och låt dom jäsa 30 minuter. Grädda frallorna i mitten av ugnen på 225 grader i 12 minuter.


Smaklig måltid!


Måndag

Ja, då var det måndag igen, helgen går liksom alltid så fort.
I dag har jag och Ester varit på kyrkis, det är bara en gång kvar och sedan är det sommaruppehåll, lite tidigt tycker jag.

I går på fm var jag och Alma i Färjestaden och ordnade present till Peter på Ölandsplantskola, där passade även jag på att köpa jord och lite blommor och tomatplantor. Så eftermiddagen ägnade jag och Alma åt att göra fint i två av våra rabatter, drog bort allt ogräs, la på ny jord. 
På kvällen var vi hos Bettan och Peter på födelsedagsfika.

Just nu ligger jag i min säng, tanken var att jag skulle vila men jag är databeroende så jag måste surfa så fort jag får lite tid över. Ester ligger ute och sover och Alma är uppe och kollar på Fem myror är fler än fyra elefanter.

I dag börjar Ellinor att jobba hos oss på heltid, ska bli så skönt att Andreas äntligen ska få en duktig "dräng" till lagård som kan sköta alla djuren utan Andreas hjälp, hoppas väl även på att han ska vara ledig något mer.

Vi har i alla fall bestämt att vi ska åka till Kolmården och Astrid Lindgrensvärld i sommar, det är nog hög tid att snart boka boende och så till Kolmården. Ev blir det en tripp till Stockholm också.

I går när jag var ute på promenad så såg jag att rapsen börjat blomma, är inte det tidigt? Jag fattar inte att sommaren snart är här och att min lilla bebis börja närma sig 1 år. Vart tar tiden vägen?
Det är tur att det bara är barnen som blir äldre, en annan är ju fortfarande 25 :)

Usch vad jag har ätit denna helg, bara massa onyttiga saker, i går gjorde jag årets första rabarberpaj, den var jag ju bara tvungen att provsmaka och på kvällen blev det tårta, jag avstod faktiskt från kakorna, så nu är det hårda tag som gäller

Nu ska jag försöka blunda ett par minuter innan barnen vaknar.

Sköna maj

Maj har börjat bra, iallafall vädermässigt. Vädret har varit ljuvligt dom sista dagarna hoppas det fortsätter. Barnen däremot har tjurat ihop fullständigt. Alma har i dag varit sjövild och Ester har varit gnällig som hon nu varit de senaste dagarna. Jag skyller allt på tänder som tyvärr lyser med sin frånvaro.

På valborgsmässoafton var vi bjudna till Mats o Pauline, blev grillat vildsvin, supergott. Till kaffet blev det Glömmingetårta och jag hade med mig Leilas lionbar. Åt alldeles förmycket.

I går hade jag ju tänkt försöka städa lite här hemma men det blev inget med det. På eftermiddagen åkte jag o Pauline med barnen ner till borgholm, vi strosade runt nere i hamnen, köpte glass på torget och så avslutade vi vår tripp i lekparken. T o m jag gungade gungbräda, det var superkul. På kvällen gjorde jag Tortilliatårta och åt en massa godis. Åt alltså alldeles förmycket i går med.

I dag har syster Anna och Julia och Victoria varit här, jag hjälpte dom att göra Julias tackkort.
I kväll har jag grillat fläskfile och kycklingfile, åt alldeles förmycket i kväll med. Det börjar bli en vana att äta förmycket, måste ta tag i detta. Det värsta är att när man ätit mycket gott i flera dagar så har man byggt upp ett sug som inte är bra.

I morgonkväll ska vi på 35-års kalas till Peter så det kommer väl att slinka ner lite tårta då.

Nu ska jag kolla på Robinson!

RSS 2.0