Konsert

I går kväll var jag på underbar konsert i Algutsrums kyka, det var vacka, duktiga Sofia Källgren som sjöng för oss.
Med mig hade jag Pauline och Lotta och vi njöt alla 3 av denna skönsjungande kvinna. Som tema för kvällen hade hon filmmusik, hon framförde även en låt på kinesiska. Hon är tydligen ganska stor i Kina.
Hon sjöng te x. Mio min mio, My heart will go on (Titanic), A rose among thorns (The Mission), May it be (Sagan om ringen), The prayer (Det magiska svärdet).

Kyrkan var fullsatt och jag tror alla var väldigt nöjda med kvällen. Pauline köpte en skiva som hon fick signerad av Sofia, hon var så gullig mot alla människor, tog sig tid att prata lite med alla som ville, jag pasade på att ta ett kort på henne med min mobil.



Kanske inte den bästa bilden men vacker som en liten ängel var hon.

I dag ska jag försöka städa lite i mitt röriga, dammiga hus, jag har skjutit upp detta länge nu. Men först ska vi åka en liten tur till Borgholm, Andreas ska till Granngården och jag ska till ICA.

Jag har faktiskt namnsdag i dag, jag heter Helena, kanske blir det namnsdagsfika, vem vet.

Nu kommer Andreas så det är väl bäst att jag kommer nu.

Ha en bra dag!

Säkert bondförnuft

I dag har vi varit på en gård i Löttorp och fått lite tips hur man kan göra sin gård mer barnsäker, det var väldigt intressant för det lurar faror överallt. Förra året dog 8 barn pga av slarv och okunskap, i år har 2 barn omkommit. Man skulle ju aldrig förlåta sig själv om något hände.

I eftermiddags åkte jag, Pauline och barnen för att bada i lerkaka men när vi väl kom fram så var solen borta och det blåste lite små kallt men barnen badade ändå och tillslut tittade faktiskt solen fram.

I går kom familjen (mamma, pappa, systrar) på besök,  vi skulle åka en liten tur och kolla in några loppisar och Antikgården i Salomontorp men det var stängt överallt, tråkgt. Kvällen avslutade vi på Kajutan i Mörbylånga där vi käkade plankstek, det var mumsigt.

Jag börjar undra var Andreas tog vägen, han skulle bara ut och kolla på en åker och det var 1,5 timme sedan. Ja ja han har väl träffat någon att snacka med längs vägen, han kommer väl hem när han blir hungrig.

Skulle egentligen behöva plocka lite i mitt hus, ser hemskt ut, saker oc h kläder överallt men jag måste ju ha något att göra i morgon så jag tror jag skjuter problemet framför mig ett tag till. Om jag blundar när jag ska gå och borsta tänderna och struntar i att tända lampan på toaletten så känns det nog lättare för då slipper jag se oredan.

Nu go`vänner får jag nog säga godnatt och dröm fina drömmar!

Kalas i dagarna 3

I helgen ska vi på 4 kalas, jag har nog aldrig varit på så många kalas på en och samma helg. Men det är ju roligt att gå på kalas så det ska nog inte bli några problem. Det är ett 1-års kalas, ett 10-års kalas, ett 60-års kalas och ett 62 eller möjligtvis 63-års kalas.

Tiden bara rusar iväg, snart är det augusti och sedan kommer september och då ska jag börja jobba igen, visserligen inte så mycket men ändå. Ett år går så fort, när jag slutade jobba i juni förra året tänkte jag "ett år, gud så lång tid det kommer aldrig att ta slut" men nu är det snart slut.

I kväll ska vi på kalas till Andreas faster Kristina, hon ville inte ha några presenter utan ville istället ha hjälp med bakning, så jag har gjort en gräddtårta med jordgubbar.


Såhär blev resultat på tårtan

Alma har fått en snövitklänning men hon ville inte vara med på bilden men jag förstökte fånga henne på några.






Ester med sin gå vagn


Ester i sandlådan

Nu ska jag gå och göra i ordning mig ocg barnen inför kalaset.


Loppis

I lördags öppnade jag och Carita en loppis i svärfars lada och vår affärsrörelse har gått ganska bra, jag har fått in 860:- på 2 dagar. Jag tycker det är kul att träffa människor av olika slag men det bästa av allt är att man blir av med saker som man tänkt kasta och att man får utrensat i alla uthus. Vi ska väl hålla på 1 månad ungefär.

I gårkväll var vi ute och åt på Pappa Blå hela familjen, Pauline med familj var också med. Sommartid är det roligt och sitta där och kolla på människor, man ser en och annan kändis. I går såg vi Mark Levengood samt hon som har Lyxfällan så utbudet kunde väl varit bättre.

Annars händer det väl nte så mycket, alla dagar ser likadana ut. Ester har flyttat till eget rum så alla i familjen sover nu hela natten vilket är helt underbart. Skulle nog flyttat ut henne för flera månader sedan.


Ester älskar att gnaga på äpplen och jag har kommit på en bra uppfinning så hon inte tappar äpplet på golvet/marken hela tiden. Jag kärnar ur äpplet så det blir ett hål i igenom det och sedan knyter jag ett gummiband igenom äpplet och sätter fast det på matstolen eller i vagnen.

Förra veckan hade vi spantsaft, taket är snart klart på Almas lekstuga. Vi bjöd in dom närmsta grannarna.









Nu ska jag se Being human.


Värmen verkar fortsätta

men man ska väl inte klaga men ett rejält åskväder med regn hade inte varit helt fel.

Här hemma händer det inte så mycket, det är för varmt för att orka göra saker.
I går var det Almas sista dag på dagis, nu ska hon vara ledig i 7 veckor, ibland undrar jag hur vi ska orka med varandra. I bland kan hon vara hur go som helst för att sedan förvandlas till ett gnällig "kan själv" monster. Man måste ju försöka aktivera henne med olika saker varje dag för hon tycker inte om att bara vara hemma.

I natt ska Ester sova i eget rum, det ska bli spännande och se hur det ska gå. De 2 senaste nätterna har hon vaknat mellan 3-4 på morgon för att sedan inte vilja somna om förens efter 1,5 till 2 timmar. Jag kan väl leva med tröttheten men Alma som kommer till oss på natten ligger ju också vaken precis som jag och lyssna på Ester. Honställer sig upp i sängen hela tiden är inte van vid detta då Alma aldig ställde sig upp i sängen utan hon låg och väntade tills hon blev upptagen från sängen.

I kväll är Andreas på Ko-rally, kan inte berätta vad detta är då jag själv inte vet vad det går ut på. Men vi fick trevligt besök, mamma och pappa kom på motorcykeln.

Usch vad vi har varmt inomhus det fläkat inget fast vi har massor av fönster öppna.


Här kommer lite bilder på Ester, hon har ätit sitt första Ballerina kex i dag.









Både hon och stolen åkte in i duschen.



Storasyster i sommarklänning.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, hoppas på en skön nattsömn.

RSS 2.0