Nyårsafton

Jaha, då var det sista dagen på detta året. Mycket roligt har ju hänt och lite tråkigt också.
Den största och roligaste upplevelsen var väl att bli 2 barns mor, det mindre roliga var att min morfar dog och att vi fick avliva våran lilla hund Tova.

Men i morgon är det nytt år och nya tag och jag hoppas det blir ett bra år.

I kväll ska vi till Mats och Pauline på nyårsfest och jag hoppas jag ska orka hela kvällen.

I natt har jag sovit ganska bra och Ester också då förstås, jag gick opch la mig tidigt och det var skönt.
Alma ropade vi 01 att hon ville komma och lägga sig hos pappa, han tar nämligen hand om henne på natten.

Vi har varit och köpt lite raketer i dag och Alma gjorde klart för oss att hon inte skulle följa med ut och titta när vi skjuter dem. Hon är rädd för allt som låter.

Just nu sover barnen, Alma i sin säng och Ester ute. Andreas har jouren när det gäller Ester för man får gå ut och skaka vagnen ibland så hon somnar om.

Själv är jag nyduschad och färdig för kvällen, ska  förstås byta kläder för just nu har jag pyjamasen på mig.

Jag vill önska alla Ett Gott Nytt År och en god fortsättning på det nya året!!!!!!!!!!!!!!!!




Ensam mamma söker.....

Jag är en 31-årig 2 barns mamma och jag söker ..............skämt åsido men jag känner mig just nu som världens ensammaste mamma. Det känns som jag måste göra allt, för gör inte jag det blir det inte gjort för Andreas har "aldrig tid". Men hur ska jag ha tid, att vara mammaledig är ett heltidsjobb men så har jag även storasyster hemma så jag jobbar alltså 200% plus att jag ska sköta allt annat i hemmet samt bokföra åt Andreas. Jag behöver 48 timmar/dygn om jag ska hinna och orka allt som ska göras.
Ungarna stimmar och huset gror igen och jag håller också på att gro igen, just nu känns det som jag inte orkar göra någonting.

Ester vägrar sov sova just nu, hör hur hon ligger och skriker därnere men hur får man barn att sova så dem blir utvilade? Ester är inställd på 30 minuter och det räcker inte, men det går inte att få henne att somna om. Har hållt på i 40 minuter men har uppenbarligen inte lyckats eftersom hon nu skriker. Jag måste gå och titta till henne.............

I dag har vi varit på Ikea, vi skulle egentligen har åkt hela familjen men som vanligt blev det bara jag och barnen. Som tur var skulle syster Anna och Henrik ditt så de kunde hjälpa mig. Alma var lite överallt som hon brukar och Ester fick psykbryt på restaurangen. Hon har nämligen börjat med att vägra äta emellan åt och istället för att äta blir hon som en fiolsträng och börjar illvråla. Men jag fick hem mina hyllor tillslut.

I morgon är det  nyårsafton men vem kommer orka vara upp till 00? Inte jag, men vi är ju bortbjudna så jag måste försöka, det jobbiga är dagen efter för barnen vaknar samma underbara tid fast de gått och lagt sig as sent.

I kväll ska Andreas på bystämma, så jag ska gå och lägga mig så fort jag har fått barnen i säng vid 19:30.

Nu ska jag gå och göra mat, för Alma ropar "jag är hungrig" den frasen hör jag hela dagarna men när vi väl ska äta då äter hon inte.

Och Ester somnade om men nu måste jag snart väcke henne så hon inte sover så länge för då kommer hon inte i säng i kväll.

Bye bye...........



"Alkomorsan"

Då var det måndag igen. I förmiddags var jag och barnen i Borgholm och handlade födelsedagspresent till kusin Ebba och till pappa Andreas, dem fyller år på samma dag. Vi var även på systembolaget och köpte lite öl till Andreas, på systembolaget ser man alltid en massa skumma typer och en började prata med Alma och hon blev helt vettskrämd då han såg ut som tomten. Det bästa med det var att hon gick brevid mig i allefall, inte så kul om hon skulle börja välta ner massa flaskor.

När jag är på systemet känner jag mig som en alkoholist,  jag känner mig inte bekväm där inne.
Jag får för mig att folk tänker att jag är en alkomorsa och att dem tycker synd om mina barn som måste följa med mig till systembolaget för att deras morsa måste ha sprit.

Annars har det inte hänt så mycket, vi har varit ute i det härliga vädret. Ester har sovit ute i 2 timmar.
Men det var inte Andreas dag i dag, thans ena raktorn gick sönder.

Jag och Alma har bakat muffins, byggt med tågbanan, spelat råttfällan och lekt doktor.
Ester tyckte gröten smakade bättre i dag.

I kväll ska jag och Carita ut på promenad, ska bli skönt.


Alma leker doktor


Alma spelar


Ester med sin pedagogiska leksak

Kräksjukan

Just nu känns det som alla i min omgivning drabbats av kräksjukan. Vi var bortbjudna på middag i dag men de ringde återbud i förmiddags pga kräksjukan. Andreas pappa och syster Anna och syster Bettans man och min pappa, ja ja jag kan fortsätta att rabbla men jag slutar nog här.

Vi bestämde oss för att besöka min syster Anna istället för Alma blev så besviken när det inte blev något besök till våra bekanta. Vi tog även en tur till ÖB och shoppade loss bland tvättmedel och sköljmedel, köpte faktiskt inget godis inte ens Haribo mix till Andreas.

Hos Anna fick vi god middag, köttfärssås och spagetti, alla åt med god aptit. Alma och Adam hade lite svårt att komma i gång och leka, men han lärde henne en mycket fin sång "Hej tomtegubbar slår i röven" så det går Alma och sjunger just nu, hoppas hon har glömt den versen i morgon.

Ester matvägrar, hon vill inte ammas och inte äta flaska, hur ska hon kunna gå upp i vikt. Inte vill hon sova så bra om nätterna, vid 04-05 tycker hon att hon har sovit färdigt. Tips mottages gärna. Men glad är hon ändå, konstigt nog.

Barnen är nybadade, Ester sover och Alma är precis lagd så nu har lugnet lagt sig i vårt lilla hus. Andreas har lagt sig på soffan och jag sitter vid datorn. Så ser livet ut hos oss............



Alma försöker ta ner duschslangen


Nytorkad Ester

Rea rea rea...........

I dag har familjen varit på rea, jag trodde det skulle vara jättemycket folk men det var inte en kotte.
Kanske för att vi var där när de öppnade men jag hade ändå förväntat mig mer folk och kärringar som stod och slet efter samma tröja.
Hittade mycket kläder till barnen fast inte på rean, som vanligt.¨
Träffade även syster Anna med familj, hon shoppade som vanligt{#lang_emotions_laughing}

Köpte även lite födelsedagspresenter, då vi ska på lite kalas i början av året.

Alma skötte dig bra i affären, hon hade fullt upp att kolla på en mamma som hela tiden skrek "nej Märta".
Ungen var i Almas ålder och hon var verkligen överallt.

När vi kom hem tog vi fram engångsgrillen och grillade lite korv, det var bara jag och Alma som åt då pappa Andreas inte känner sig så bra i sin mage. Men jobba ska han ändå, han är aldrig för sjuk för det.

Ester har provsmakat gröt, usch tyckte hon. Hon grinade verkligen illa till skillnad från hennes storasyster som gapade från första dagen.

I kväll ska jag se fortsättningen på lesbiska Selma, hon framstod verkligen som en nippertippa eller så var det för att Helena Bergström är en nippertippa hela hon.

Ha en bra kväll!



Korven


Korvätande Alma


Ester


Ester äter gröt

Nu är glada julen slut slut slut.....

I dag kan man verkligen säga att julen är slut, granen har börjat barra och julstjärnorna i fönsterna har dött.
Men vädret har varit underbart och släktkalaset gick bra.

I kväll ska jag bara försöka ta det lugnt, Alma har inte sovit middag och just nu är hon ute och jobbar med Andreas så hon somnar nog tidigt i kväll. Ester har sovit väldigt mycket i dag men jag hoppas att hon också vill i säng vid 19.

I natt har Ester sovit ganska bra eller så var det för att jag hade hörselproppar men vid 06.00 tyckte hon att hon sovit färdigt.

Sitter och slö glor lite på Fanny & Alexander, det var tydligen den långa versionen på 5 timmar som visas i år.


Här kommer lite bilder från dagen.


Alma äter sand


Alma och hennes kusin


Ester provsitter dockvagnen


Juldagen

Jaha, då var denna julen över, nästan. Det var en bra jul, lite överaktiva barn men annars var allt bra. God mat och dryck, tack syster Anna och Henrik för detta. Alla verkade nöjda med sina julklappar.

Mamma och pappa, tack för alla fina julklappar till oss och barnen. Alma leker just nu med sitt dockhus.
Ester ligger på golvet och leker med sin nya pedagogiska leksak, så just nu är det ganska lungt.
I samma stund som jag skrev lungt kommer Alma inrusande och vill vara med och skriva men jag mutar ut henne med en kola.

I dag har vi varit hos svärföräldrarna och ätit rester av gårdagens julmat. Det var faktiskt gott med julmat i dag också.

I morgon är det släktkalas hos svärmor, då kommer hennes släkt i från Ingatorp (som brukar Andreas säga) men dem kommer egentligen från Örsjö med omnejd. Sen hoppas jag att det blir slut på ätandet, för efter nyår väntar nya tider.
Många kilon ska bort, denna ständiga kamp.

Nu ska jag och barnen kolla på Emil i Lönneberga medans pappa mjölkar.



Mina små älsklingar på julaftons morgon

Här kommer lite bilder från julen





God Jul

I dag är det julafton och jag har sett lite på Kalle Anka och luktat på glöggen (eftersom jag ammar.)
Snart ska julmaten ätas, ska bli mumsigt då jag inte ätit något julbord än i år.

Har även klippt makens hår i morse då han såg ut som Bobby Ewing i Dallas.

Skriver mer i morgon.

Önskar alla en riktigt god jul!

Dan före dan.....

Hon har gjort det , min älskade lilla bebis. I morse när hon låg på golvet rullade hon från rygg till mage, inte ens 4 månader. Hennes storasyster var ganska exakt 5 månader när hon gjorde det. Det är nu man inser att hon inte är någon "liten" bebis längre.



Jag tror Ester håller på att få en tand, hon kör med sitt pekfinger i underkäken hela tiden, hon sover även ganska oroligt.

Alma, stimmigare än någonsin, vet inte om det är för att det är jul eller om hon kommit till sitt 3-års trots för 100:e gången. Det är tur att hon äntligen börjat intressera sig för TV:n, hon älskar att se på Pippi Långstrump. Kanske inte den lämpligaste filmen då hon suger åt sig som en svamp på alla dumheter som Pippi hittar på, men men vad gör man inte för lite lugn och ro.

Tänk att det är julafton i morgon, jag har alltid lika svårt att förstå att julen kommer så fort, sommaren är ju precis slut.
Julen ska vi fira hemma hos min syster i Mörbylånga, som tur är erbjöd sig Andreas "dräng" att jobba i morgon. Men det händer alltid någonting när vi ska iväg, så jag ska inte ropa Hurra än.

Nu är snart min lilla kyckling färdig så jag får väl gå och ta hand om den.

Här kommer en bild på vår gran, kanske inte den vackraste.......

Kanske inte den vackaste.....

Välkommen till min värld

Hela familjen är fökylda, hostiga och trötta, när ska eländet sluta. Har sovit max 4 timmar totalt i natt så det var en ganska bra natt, för de senaste 2 veckorna har det blivit 2-3 timmars sömn/natt. Ja ja det kunde vara värre......

Var på BVC i dag och Ester hade endast gått upp 2 hg den senaste månaden, så BVC-tanten var inte nöjd, meeeeer mat till flickan. Men vad gör man när hon inte vill ha mer mat??? Hon tyckte jag skulle prova ersättning som komplement till ammningen. Jag tror inte att hon lyssnade på mig när jag sa att hon inte vill ha mer mat. Men jag gjorde som tanten sa och köpte hem ersättning och provade, hon åt lite grann men inte speciellt mycket. Att viktökningen inte var större kan ju bero på att hon varit förkyld i över 2 veckor.

Alma kunde som vanligt inte sitta still på BVC, tanten fick muta henne med bamseklistermärken.

I affären var det fullt med folk, ingen hitt att handla 2 dagar innan julafton. Alma skötte sig ganska bra i affären, hon rev endast ner några vörtlimpor. Självklart blev Alma kissnödig inne i affären så jag var tvungen att tränga mig fram i kassan och växla min 10 krona till  2 femmor så hon kunde gå och kissa. Kärringarna som stod i kassakön blev inte så glada på mig när jag skulle tränga mig fram, dem har väl glömt hur det är att ha små barn.

Nu ska skinkan in i ugnen, hoppas den inte blir så torr i år.

Välkommen till min blogg!

Jag trodde aldrig jag skulle skriva dessa 4 ord, Välkommen till min blogg.
Men så blev det, jag ska försöka skriva så ofta jag hinner.

RSS 2.0