NIVEA

Vad underbart det är att barnen har en faster som jobbar på Nivea, alltid lika roligt när hon kommer hem med presenster.


Dagcreme, nattcreme, foundation, läppstift, nagelack, rouge och ögonskuggor

Vi började ju dagen hos fotografen, Ester skulle ta 1-årskort så vi passade även på att ta syskonkort. Det gick jättebra och väldigt fort så nu återstår det bara att se hur korten blir.

Annars har vi inte gjort så mycket i dag, vi skulle egentligen ha ätit kroppkakor men när vi kom fram var kön hur lång som helst. Men vi stod kanske i 15 minuter och under den tiden blev 2 personer serverade och med tanke på att det kanske stod 30 personer framför oss insåg vi snart att vi skulle få vänta ganska länge så vi åkte till Klinta Bykrog och åt en god skördelunch, vi var typ helst själva där. Sedan åkte vi hem, det är ju tyvärr lite förmycket människor för mig, hälften kunde räcka. Det är ju långa köer till allting, så Fårets dag tar vi nog i morgon.

Nu ska jag nog gå och lägga mig i soffan och slö glo på tv, Andreas har lagt barnen och jag har tagit hand om disken i kväll, ombytta roller, men det kan vara skönt ibland även om jag hatar disk.

Skördefest

I dag börjar Ölandsskördefest, eller det var väl egentligen igår som invigningen var. I år blev ju min socken, Gärdslösa, åretsby så nästa år blir det väl pompa och ståt i Gärdslösa. För er som missade inslaget i tv, kan gå in på denhär länken och kolla, http://tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/kalmar?videoId=1.1220390
Man ser faktiskt min dotter lite grann, hon sitter på den stora skoltrappan.

I dag känner jag mig bättre, har lite huvudvärk på höger sida men annars är allt bra. Jag och Ester har varit i Kalmar och gått på stan en stund, Andreas skulle till Hagby och kolla på kvigor men det var inte vi så intresserade av så vi tog en liten shoppingrunda.


Ester har börjat äta själv, hon är jätteduktig.

Nu är ladugårdsbygget igång, så nu kommer jag inte att se Andreas så värst mycket. Längtar tills det är färdigt men det blir ju inte förens till våren.


Här är Uffe på Löttorpsbygg och Andreas


Här grävs det förfullt

Nu ska jag och Ester gå och hämta Alma som är hos farmor i dag också, vad skulle vi göra utan farmor......

Trevligt helg!

Teleavbrott och feber

I dag kom äntligen relacom och lagade vår telefon, den har varit död sedan i tisdags. Jag blir totalt handikappad utan internet, nu märks det hur beroende jag är. Vår telefonledning går rakt över vår skorsten och nu har vi eldat i den sedan typ 1978 så tråden hade tydligen gått av i tisdags men jag tycker den har hållt länge ändå med tanke på allt som den varit utsatt för.

I går kväll kände jag att något var pågång i min kropp, värk bakom ögonen och allmämt trött och hängig. Gick o la mig vid 21 och vakande vid 22 av att jag frös så jag trodde jag skulle dö och jag kände hur min kropp  började värka. Jag har sovit så oroligt hela natten, frysit och svettats omvartannat. I morse kom jag knappt ur sängen, hade så ont i min stackars kropp. Jättekul att vara själv med 2 barn då. Alma skulle till förskolan som tur var och Pauline erbjöd sig att passa Ester ett par timmar så jag skulle få vila. Tur att man har snälla vänner, tack Pauline.

Jag skulle egentligen vila nu men eftersom jag inte surfat på flera dagar var jag tvungen att göra det en stund.
Men nu ska jag försöka sova en stund, farmor skulle hämta Alma och ha henne en stund i eftermiddag.

Snart är det fredagsmys..............



Älskar denna reklamen och det gör även Alma.

Trevlig helg!

Till salu

Ektorp 3-sittssoffa. Välvårdad. Två klädslar ingår, svart och beige. Pris: 2000:-
Är du intresserad eller vet du någon som är det, hör av dig.

Tänkte även sälja min älskade barnvagn, Brio duo -05. Välvårdad, lufthjul, en fleece åkpåse samt en delbar åkpåse. Pris: 1000:- vid snabb affär kan priset diskuteras.





Just nu håller jag på med en utrensning av mitt hem, tycker det är så synd att fina och funktionsdugliga saker bara ska stå till ingen nytta. T ex min barnvagn den har så mycket mer kvar, känns så tråkigt att bara se den stå, jag kan höra hur den ropar efter fler bebisar. Men det är tyvärr svårt att bli  av med den, det finns ju en uppsjö av begagnade vagnar på blocket. Men vet ni någon som letar efter en vagn så vet ni var det finns en.

Satte ut en fåtölj på blocket i går, den blev såld efter 2 timmar.

I kväll har jag haft en myskväll, själv. Andreas är på Arla möte och barnen somnade vid 19 så jag har bara legat i soffan och kollat på film. Nu ligger jag och surfar i sängen, går ju inte när A är hemma för han vill ha det mörkt.

Nästa vecka verkar det som att ladugårdsbygget ska börja så smått, jag längtar tills allt är klart så A kan sluta vara så förvirrad som han är just nu, jag förstår att han har mycket i huvudet men han glömmer saker och när jag ska prata med honom lyssnar han bara med ett halvt öra dvs. inget.

Som förra veckan t ex. då skulle han lägga barnen och jag  sa flera gånger stäng deras fönster. Tror ni han gjorde det? Nej, när jag kommer in till Ester på morgonen är det kylskåpskallt därinne. Tur för honom att hon sov hela natten. När jag ska dra upp rullgardinen i Almas rum så är fönstret öppet men nätfönstret hade han alla fall tagit bort. Nu sover ju hon hos oss halva nätterna så hon blev inte så drabbad.

Nu är det nog dags att släcka lampan, fast jag gillar inte att vara själv så jag somnar nog med den tänd.


Sponsrad av Kamprad

Man skulle kunna tro att jag är det för mitt hem består till 95% av Ikea möbler. Men sådan tur har man ju inte. Jag och barnen har i dag varit på Ikea, som vanligt fick jag åka själv, vi skulle nämligen köpa en större soffa för vi får inte längre plats i vår 3-sittssoffa. Jag ville ju ha Ektorp hörnsoffa och just nu är det 1500:- rabatt så då tänkte jag passa på att köpa en. Har haft koll på nätet hur lagertillgången sett ut men den har varit 0 st varje dag så jag tänkte åka in och prata med dom. Då visade det sig att dom hade 11 st i lager men det går ju inte att boka någon utan man måste ju köpa eller så får man vänta men då kan de ta slut när väl A har tid att följa med. Så jag bestämde mig för att köpa en men jag hade ju inget släp med så jag visste inte rikigt hur jag skulle lösa det hela för alla släpen var uthyrda på Ikea. Men men tänkte jag det löser sig nog så vi gick och åt lite mat. Så kommer jag ner till varuutlämningen och han plockar ihop soffa och det blev ganska många delar kan man säga. Jag började bli lite smått nervös för hur skulle jag själv med 2 barn få med detta hem. Killen frågar lite fint hur jag tänkt att komma till kassan med Ester i en vagn och Alma som låg på golvet och tyckte allt var skit jobbigt plus två stora fullpackade lastvagnar med soffans alla delar. Jag svarade att det ska nog gå bra men jag har inget släp. Ok svarade han och hur tänkte du få med dom hem? Ja jag vet faktiskt inte sa jag. Då säger han att dom har en transportrum som varorna kan få stå i tills i morgon och då löste sig alla mina problem, nästan. Jag fick släpa med mig alla vagnarna till kassa och betala och lämna in dom i transportrummet och man kan säga att jag var helt genomsvett när jag väl var färdig. Jag var väldigt glad att vi handlat maten innan vi gick in till Ikea.

Just nu håller Ester på att klättra överallt, jag håller på att bli tokig för jag kan inte göra någonting och allt här hemma ser ut som sjutton. Börjar jag och städa kommer Ester i 120 och ska vara med och dra fram allt hon ser. Jag trodde jag fått min beskärda del av jobbiga barn men det hade jag tydligen inte. Bara jag vänder ryggen till står hon på en stol eller så står hon i fönstret. Så här kan det se ut.















Det var lite bilder från den gångna veckan.

Ha en trevlig helg!

Alma

I dag har min älskade dotter namnsdag, satt just och sökte vad hennes namn betyder.

Alma är ett kvinnonamn som kan ha sitt ursprung i det latinska almus (femininformen alma) med betydelsen mild eller huld. Det kan också komma från det spanska ordet för själ - alma.

Alma var ett namn som var populärt i Sverige vid förra sekelskiftet och det är likadant nu. Den 31 december 2005 fanns det totalt 7 824 personer folkbokförda i Sverige med namnet Alma, varav 4 464 med det som tilltalsnamn/förstanamn. År 2003 fick 545 flickor namnet, varav 370 fick det som tilltalsnamn/förstanamn.


Min dotter är ju inte precis mild men namnet passar henne bra ändå.

Det är faktiskt min födelsedag i dag men nu när man har passerat 30 så känns inte födelsedagarna så viktiga längre.

Sofi, jag satt länge och funderade på vem Melker var, sedan när jag gick in på bloggen såg jag att Andreas heter Melkersson, du får inte luras så vännen......

Nu får jag besök så jag ska mumsa lite tårta!


Äntligen helg

Fast i mitt fall är alla dagar lika, man kan säga att jag har helg eller vardag varje dag. Men det är ändå skönt att veta att det är lördag och man kan slappa med gott samvete.

I dag har jag stekt raggor till middag, det är så gott men nackdelen är att jag luktar som ett helt gatukök i håret och allt stekos ligger som en rimridå i hela huset.

Just nu ligger jag och Alma ute i studsmattan och vilar, eller jag ligger och bloggar och surfar, detta är det bästa med trådlöst nätverk

I eftermiddag ska jag hjälpa Andreas med djuren så jag får väl gå och byta om kläder snart, Andreas är på annat håll och hjälper till i dag. Farmor ska passa barnen, ska faktiskt bli ganska skönt att få vara i ladugården själv med djuren, ingen som tjatar och gnäller på en hela tiden. Enda nackdelen med det är att man luktar lite små illa men som tur är har vi ju faktiskt dusch.

Tack för i går Pauline, mycket god mat och trevligt sällskap.


No more Telenor

Nu är det klart, jag kommer att säga upp mig från Telenor. Jag har haft många roliga år där och lärt känna många fina och trevliga människor. Min uppsägningstid går ut sista januari 2010.
Jag kommer sakna mina "gamla" 95:an kollegor. Framåt vår kanten kommer jag att börja jobba hemma på gården och bli en riktig "bonnkärring" fast i moderntappning, till våren kommer all mjölkning ske med hjälp av robotar och då är det inte jag som är roboten.

Fick ett bra erbjudande från Telenor pga arbetsbrist så får jag 6 månadslöner av dom, vilket inte är helt fel.
När man är föräldraledig så får man ju inte så mycket pengar.

I kväll ska vi på kräftskiva hos Pauline och Mats, ska bli både gott och trevligt.
Annars blir nog helgen ganska lugn.

I gårkväll gjorde vi om lite i vårt kök, så nu har vi flyttat ut vår köksö mitt på golvet, den har ju stått längs väggen i 3,5 år. Andreas skuvade även ihop mitt vitrinskåp, men det var mycket svordomar som kom undertiden, han hatar att skruva ihop saker.

Nu ska jag och barnen gå ut och plocka ägg och äpplen. Våra grannar, Andreas kusin, har nämligen höns men deras son är allergisk mot ägg så vi får ta äggen som hönorna lägger, Alma tycker det är så kul att hämta dom.

Trevlig helg!

Bajs, bajs, bajs

Nu har jag torkat bajs i flera dagar, Ester har varit lös i magen sedan i fredags men nu börjar hon bli bättre. I natt började Alma bajsa. Vaknade av att hon satt och grät på toa då ingen hörde att hon ville bli torkad, sedan var hon på toa igen några timmar senare och på morgonen så jag har inte sovit så sammanhängande i natt. Alma är pigg förövrigt så jag vet inte vad som hänt med hennes mage men hon fick stanna hemma från dagis till hennes stora besvikelse.

Har bakat lite bullar på förmiddagen annars har vi inte gjort så mycket. I eftermiddag ska vi åka till Borgholm och köpa en födelsedagspresent till Axel som fyller 6 år i morgon. Måste även kolla om jag hittar några kläder till tjejerna, Ester ska ta sina 1 årsbilder då och jag tänkte även ta syskonkort.

I lördags hade vi kalas för Ester, här kan ni se en bild på tårtan.



Har färgat grädden rosa, har aldrig tänkt på det förut, det blir ju lite flickigare då. Jag spritsar allt numera, jag älskar min sprits. Tårtan var fylld med hallongrädde och chokladmousse.

Ester klättrar överallt och nu kan hon även klättra in i ett köksskåp, vilket hon tyckte var väldigt roligt.



Hon sitter därinne och äter rån.



Alma äter gurka som snälla Gittan var här med i förmiddags. Vilken skillnad på hemma odlad gurka och köpt gurka. Måste försöka odla det till nästa år.

RSS 2.0